PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482807}
6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68859
4,3 15 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife

Już po raz czwarty z kolei załamuję ręce nad kolejnym wprowadzeniem do filmu z tytułem "Resident Evil" jednej z najbardziej kiczowatych postaci, jakie widziałem na dużym i małym ekranie. Kiedy to się wreszcie, kurde, skończy?

Alice jest jak dla mnie postacią kompletnie nieudaną i sztampową - to superwoman, którą obmyślono i zagrano tak, jakby twórcy filmu i aktorka mieli w zamiarze sparodiować Rambo albo Stevena Seagala. Gdy wszyscy mają z przemiłymi zombiakami jakieś kłopoty, Alice po prostu wpada, jak ten Terminator, i sprząta. Nawet powieką nie mrugnie, gdy sytuacja przyprawia wyszkolonych komandosów o zgryzotę (RE), gołymi rękami rozprawia się z Nemezisem (REA), potem jeszcze robi za niezłomnego i niewzruszonego przywódcę w zdewastowanym świecie... na litość Boską, toż to plejada kretynizmu!

Mało tego - nie dość, że taka superwoman jest sama w sobie głupia jak but, to jeszcze na dodatek skutecznie niszczy klimat. I tak jest go bardzo niewiele w poszczególnych filmach z serii, jako że z horroru zrobiono tutaj zwykłą rąbankę, zaś postać Alice rujnuje te resztki klimatu, jakich jeszcze można się dopatrzyć. Czego tu się bać, skoro nasza superwoman nas obroni?

No i tak się to ciągnie - kompletnie beznadziejna postać, będąca kwintesencją głupoty i kiczu, jest już po raz czwarty wprowadzana do filmu, jak gdyby twórcom się wydawało, że genialni byli, budując taki pokraczny twór, pasujący może do filmów klasy C made in Hollywood, ale na pewno nie do horroru, jakim filmowy RE powinien być, a jakim nie jest już od dawna. I nie będzie, skoro odpowiedzialni za to ludzie ubzdurali sobie, że kolejne tępawe rąbanki z coraz durniejszą fabułą oraz powracającą jak senny koszmar kiczowatą postacią Alice, to jest właściwa droga. A niech ich diabli wezmą.

ocenił(a) film na 4
Der_SpeeDer

Znając życie to za chwilę zostaniesz zbesztany przez fanów pani "Go go power rangers" Alice (określenie Ramireza85 które bardzo bardzo mi się spodobało bo bardzo dobrze podsumowuję tą postać) :D

ocenił(a) film na 1
Der_SpeeDer

Jest takie zdjęcie na filmweb, fotos z planu. Obok siebie stoją filmowa Claire i Chris Redfield...jako trzecia stoi Alice - ona już na zdjęciu kompletnie tam nie pasuje.

ocenił(a) film na 3
Der_SpeeDer

Tak chujowej postaci jaką jest Alice to już dawno nie widziałem tylko durni amerykanie mogą wpaść na coś równie bzdurnego !! jak można do kuźwy spierdzielić tak klawą historie obfitującą w masę bardzo ciekawych charakterów!!

ocenił(a) film na 3
Der_SpeeDer

No moje zdanie na temat Alice znacie - cieszmy się tylko że Anderson się z Paris Hilton nie ochajtał bo tego to by chyba nawet heavy_metal nie przeżył... :D