Pytanie kieruję do osób, którym podobały się poprzednie części, a nie pozostałych widzów. Warto obejrzeć do w kinie na 3D, czy też poczekać sobie spokojnie i obejrzeć w domu, bo szału nie ma?
Ja uważam że warto zobaczyć w kinie (dziś drugi raz idę) głównie dzięki na prawdę fajnym efektom 3D. W końcu film, gdzie wykorzystali możliwości technologiczne kamer 3D. Cały film ma na prawdę świetną głębie obrazu i ostrość, a sceny akcji robią niesamowite wrażenie. (deszcz, sypiący się gruz i masa różnych elementów 'lecących z ekranu'). Myślę że odjął bym z 2 oczka z oceny, gdybym oglądnął film w 'zwykłej' wersji :)
tylko i wyłącznie w kinie dźwięk obraz pierwsza klasa!!!!! do kina nigdy 2 razy nie chodze na ten sam film ale poleca mgorąco
Pysiek ja na twoim miejscu poczekał trochę i obejrzał w domu. Fakt efekty są niezłe ale te mutanty są przesadzone a niektóre wręcz komicznie wyglądają ( mowa o psach )
Eee... mi tam sie pieski gryzace w 2 osiach podobaly (1. os pion 2. os pozim;))!!!
Tylko wor na glowie tego "kata" mogli sobie darowac i da cos ala Nemezis bo tego mi zabraklo.
Efekty naprawde super to co wspomnial Neo84 gruz, woda no i niesamowite ujecie ze stop klatki z rozbijajacego sie helikoptera... ech!!!
Muzykla osobiscie mi sie nie spodobala bo nie jestem fanem rocka i zabraklo mi tematu muzycznego z 2 i 3. jednak dzwieki otoczenia i lecace helikoptery czy samolot to na prawde 1. klasa aha no i te dwie czy trzy kule lecace na widza obok (nie na wprost co mi sie bardziej podobalo - w innych filmach z reguly dostajesz kulka w "leb").
(Wybaczcie za bledy w pisowni - nie posiadam polskich znakow w systemie!)
Odpowiedź fana serii : Filmy RE nie mają związku z oryginalną fabułą z gry . Nie warto. Ta seria powinna sie nazywać "Super- Alice w krainie zombie".
A czy kiedykolwiek i gdziekolwiek ktokolwiek tworząc film na podstawie gry zasugerował ,że będzie on kropka w kropkę powiązana z fabuła gry ,a tu mam y ich sporo bo głównych gier jest 5 a ile powstało pobocznych ciężko mi zapamiętać i każda z nich odbiega od siebie fabułą z drobnymi wspólnymi cechami i powiązaniami ....
Kropka w kropkę mówisz... to nie jest nawet kropka w średnik ,człowieku ! To jakby ktoś chciał nakręcić film na podstawie gry God Of War gdzie Kratos był by indianinem ,a celem nie była by walka z bogami tylko wojskiem Brytyjskim z epoki kolonialnej ,ale żeby jednak coś tam było związane z grą to dadzą mu te jego ostrza na łańcuchach i Hadesa jako boga do którego modlił się będąc dzieckiem i i przychodzi nagle by mu pomóc . Pisząc te bzdety chciałbym Ci uświadomić wielki obrońco serii RE (filmowej) że może i film ma postacie znane z gry jednak są one nimi tylko z nazwy . Ich charakter ,zachowania ,pseudo historie są tak związane z oryginalną fabułą jak durszlak i beton. Jedyne co zostało z oryginalnego RE to zombie. Jednak jeśli tylko to ma świadczyć o tym że fabuła nawiązuje do gry ,to cała seria Living Dead też ma być tak odbierana ? Przyjmij to do wiadomości i się nie kłóć. Cieszę się że Punisher6186 zna serię i jest ogarnięty w temacie.
Rezyser przed 1 częścią powiedział że tworzy odrębną historię i nie powinno się ich ze sobą łączyć. Główny motyw -> Zombie z Umbreli są? No są i tylko tyle miało się łączyć. Cała reszta co nawiązuje do gry to są po prostu "smaczki" Nic więcej.
I "kata" i zombie co miały morde jak ośmiornica oraz te dziwne psy można było spotkać w resident evil 5. Tak samo jak Weskera (ten down w okularach). ogladałem bez 3D bo moim zdaniem teraz robią filmy specjalnie pod 3D gdzie wymuszają akcje pod efekty -.- zalosne (np rzut okularami) -.-
Moim skromnym zdaniem ta cześć jest lepsza niż 2 i 3. Świetne efekty, w porządku muzyka, odrobina humoru. Jedyne co mnie zawiodło to końcówka motyw z Weskerem powinien zostać poszerzony.
Mi też końcówka ale to jak te samoloty leciały na Arcadie tego powinno być więcej bo nic nie wiadomo a znając Andersena to zacznie od zupełnie innego momentu
ja też polecam i to zdecydowanie w kinie, świetny soundtrack i nawet dobre efekty a bałam się że znowu 3D będzie totalną klapą, mile się zaskoczyłam