Kto z Was oglądał film w kinie, a kto na kompie bądź na tv
Chciałbym zobaczyc różnice pomiędzy ocenami
Ja na kompie i oceniam na 7. U mnie 3D nigdy nie wpływało, nie wpływa i nie będzie wpływać na ocenę którą wystawiam filmowi.
Ja w kinie oglądałem i wystawiam 5, bo nie trzeba być znawcą, żeby zauważyć, iż jest to film robiony tylko i wyłącznie pod efekty specjalne. A efekty 3d i tak mnie nie zachwyciły. Film oceniam porównując go do poprzednich części, bo jeśli miałbym go porównywać do innych dobrych filmów to ocena byłaby jeszcze niższa.
No tu się muszę zgodzić z Punisherem efekty mimo, że były na poziomie żadnego szału nie zrobiły, luki fabularnej nie wypełniły ale to od jakiegoś czasu jest problem tej serii. Moja ocena 6.
Dopowiem jeszcze, że efekty 3d jednak robią swoje i kupują ludzi. Afterlife odniósł nieoczekiwany 'sukces' i podobno producenci już mają chęć nakręcić kolejną część.
Oglądałem i w kinie i na kompie (ale tylko w wersji dobrej jakościowo R5) i z kina wyszedłem niezmiernie zadowolony, a po przerobieniu trylogii dvd + degeneration i czwórki na kompie moje nastawienie do tej części tylko się polepszyło. Jak już napisałem w innym temacie film gdyby nie miał muzyki lub byłaby przeciętna dostałby ode mnie 6/10, zaś z tą rewelacyjną ścieżką dźwiękową ma 8/10 i jest w ulubionych ;-)
Pozdro