PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482807}
6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68859
4,3 15 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife

Taki powinien być tytuł tego filmu. Ostatnia walka z "agentem smith", uniki przed pociskami.
Alice i jej klony to normalnie latały po ekranie. Z resident evil to ma tyle wspólnego co znaczek
umbrella.
Moja ocena 4/10
Jak by to nie był resident dał bym więcej bo ogólnie fajne efekty i akcja. Ale własnie ten cały
matrix zrąbał klimat. Każda kolejna część coraz gorsza, Następną cześć połączą chyba z Godzillą.

Ogólnie cała seria jest nieudana. Ale oglądnąć warto, jak ktoś lubi grę i klimaty zombikowe.

ocenił(a) film na 10
tihomax

Przecież walka z Weskerem była właściwie identyczna jak w grze, więc jeśli ktoś zrzyna z Matrixa to właśnie Capcom :P

LukC

poczatek filmu tez podobny był do matrixa

ocenił(a) film na 7
tihomax

Nie wiem czy grałeś w Residen Evil 5 jest tu sporo nawiązań, choćby włąśnie Wesker czy olbrzymi koleś z toporem, dla mnie osobiście to najlepsza cześć serii, choć początek rodem z matrixa troche zniecheca. Poza tym po takim zakończeniu (plus świetne wyniki finansowe) kolejna cześc to tylko kwestia czasu.

ocenił(a) film na 4
johnyss

Juz mozna wybaczyć walke z weskerem bo faktycznie taka sam była w grze ( w gre grałem od niechcenia i zapomniałem). Co swiadczy o tym ze gra tez traci klimat. Mi bardziej chodzi o sama Alice i claire i ich akrobacje. RE uwazam za dobry film ale za marną kopie gry. I nie powiem ale na następna cześć tez czekam. Ale trzeba sie cieszyć ze ząbiki nie zostały zastąpione wściekłymi murzynami.

ocenił(a) film na 4
tihomax

parę nawiązań do gry jest.. ale wg. mnie to powinno zupełnie inaczej wyglądać, bardziej jak w grze resident evil 2, powinno mieć klimat i umieć wystraszyć. A tu ? zero jakiegokolwiek strachu, ogólnie oglądałem bez emocji ten film.. Jedynka chyba była najlepsza a i tak nie była jakaś super.