PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482807}
6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68859
4,3 15 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife

Pomimo krytyki i niskich ocen osobiście film ten polecam. Muzyka doprawdy rewelacyjna, efekty specjalne, walka Alberta Weskera z Claire i Chrisem Redfield, oraz całokształt naprawdę godny polecenia. Wprawdzie dużo akcji, lecz mało horroru, pomimo tego daję 9/10.

ocenił(a) film na 10
MSgt_Angelo_Marcus

Zgadzam się z Tobą w 100%.

ocenił(a) film na 7
MSgt_Angelo_Marcus

Podłączam się pod zdanie, że film jest dobry :) Nie ogarniam tylu niepochlebnych komentarzy, choć może to kwestia tego, że to jest mój pierwszy obejrzany Resident. Jest akcja, nieumarli, zdążyłam się przestraszyć i odczuć napięcie-dobre kino.

ocenił(a) film na 7
HrabinaRozentrop

Zdecydowanie lepsza od poprzedniczek ( pomijając 1 część) przyjemnie się ogląda, świetna muzyka, no i coś dla fanów gry , czyli Albert Wesker. Szkoda, że zabrakło bossa, klimat też słabszy niż w 1 części. Cieszę się, że zrezygnowali z motywu klonów Alice i jej mocy jedi.

ocenił(a) film na 10
ZgreD929

W poprzednich częściach fanowie gier twierdzili, że jest za mało wątków z gry. A gdy w 4 mają tego więcej, np. Wesker, kat to im to przeszkadza. I jak tu takim dogodzić?

ocenił(a) film na 9
AliceJ

Albert Wesker moim zdaniem i tak był dziwnie słaby w porównaniu do wersji z gry.
Szkoda też, że zabrakło Valentine, ale bynajmniej zapoczątkowała puentę i przepustkę do 5 części.

ocenił(a) film na 10
MSgt_Angelo_Marcus

Ciekawe jak się wywiną od ludzi z Umbrelli? Ja po obejrzeniu Resident evil : Afterlife wymyśliłam sobie fabułę piatki. Może coś się sprawdzi.

ocenił(a) film na 9
AliceJ

Moja teoria brzmi tak:
1. Alice jest zakażona krwią Weskera
2. Wesker przeżył wybuch lotniczy
3. Chris i Claire Redfield napewno będą walczyli z Jill Valentine w związku z czym usuną jej narzędzie z piersi
4. Myślę, że zostaną ukazane losy Leona S Kennedy'ego.

ocenił(a) film na 3
MSgt_Angelo_Marcus

Pierwsza część była dobra, druga była zabawna, relaksująca i 'sieczkarska' :D. Czwarta część natomiast rozczarowała mnie. Świetnie wyglądała scena walki w łazience w efekcie 3D, było również kilka zabawnych tekstów ( polecam wytrwać do samego końca :D), jednakże postać Weskera, jego przeżywanośś, klony Alice, zabijanie poszerzaniem źrenic tłumu osób( nie wiem co postać spaliła ale musiało to być piekielnie mocne :P) była strasznie kiczowata i wyjątkowo naciągana. Nie grałem w grę, może właśnie z tego filmu zostały wzięte te piekielnie tandetne sceny, ale to tylko potwierdza fakt, że nie powinno się wiernie odwzorowywać fabuły gry do filmu. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Supermancio

Masz raję...Trochę za dużo jest dziwnych zdarzeń i klonów Alice w 4 i mimo, iż to był to dla fanów wyczekiwany film to twórcy się zbytnio nie popisali. Moim zdaniem dwójka jest najlepsza.

Pozdrawiam....:)

ocenił(a) film na 10
MSgt_Angelo_Marcus

Wesker napewno przeżył. Co do punktu 4 Paul Anderson gdzieś się wypowiadał, że w 5 chce umieścić Leona. Więc może?

ocenił(a) film na 9
AliceJ

I film ten ma bazować na krytyce ludzi.
Zobaczymy... Ponoć tytuł będzie nosił nazwę "Damnation".

ocenił(a) film na 10
MSgt_Angelo_Marcus

Ten Damnation to ma być animacja i kontynuacja Resident Evil : Degenaracja.

ocenił(a) film na 9
AliceJ

W takim wypadku nieuniknione, że znów będzie nasz Leon spoglądał w oczy i nagle telefon zacznie dzwonić.
W takim wypadku napewno zabraknie Claire, chyba, że będzie się to działo przed pierwotnym RE.

ocenił(a) film na 10
MSgt_Angelo_Marcus

Jak CI się podobało Resident Evil : Degeneracja?

ocenił(a) film na 9
AliceJ

Dałem 7/10, głównie za charakter Leona i ogółem całokształt. Do horrorów to nie należało, ale zasługuje na taką a nie inną ocenę. Dałem komentarz tej animacji.

ocenił(a) film na 10
MSgt_Angelo_Marcus

Ja dałam 6/10, bo nawet dobrze odzwierciedla grę, ale trochę mi sie nie podobała grafika i tam kilka innych rzeczy. Wolę filmowe Re chociaż większości fanom gry się filmy nie podobają. Mi się Re filmowe również podoba, bo według mnie byłoby bezsensu, aby całą gre dokładnie zrobić w filmie, a takto mamy trochę nowości i trochę rzeczy z gry.

ocenił(a) film na 9
AliceJ

Czytałem odnośnie Damnation, że jedyną postacią zatwierdzoną jest Leon, film będzie zrealizowany w 3D.

ocenił(a) film na 10
MSgt_Angelo_Marcus

Teraz to już chyba wszystkie filmy będą robić w 3D.

ocenił(a) film na 4
AliceJ

A ja myślę znowu, ze ciągle będą powstawać filmy 2D. Niektóre filmy (np dramaty) nie nadają się do tego, żeby pokazywać je w 3D i mam głęboką nadzieję, ze jednak technologia 2D nie zostanie wyparta :)

ocenił(a) film na 10
Punisher6186

Też mam taką nadzieję.

MSgt_Angelo_Marcus

1. Nie była zakażona jego krwią....
2. No prawdopodobnie tak :)
3. To jest pewne na 110% ewentualnie Alice to zrobi.
4. Kto wie ? w tym filmie wszystko jest możliwe :D

ocenił(a) film na 9
jason86

A jak dostała nożem z jego krwią, to nie doszło przypadkiem do zakażenia...?
Mogli rozwinąć tą walkę Weskera z Alice.

użytkownik usunięty
MSgt_Angelo_Marcus

Film jest beznadziejny w stosunku do poprzednich części. a walka na koncu jest baaaaaardzo kiepska....

ocenił(a) film na 3
MSgt_Angelo_Marcus

Muzyka ? ten sam motyw przez cąły film ? Jak ktoś napisał : film dla ... wlasnie. Dla takich zombie.

ocenił(a) film na 8
shamar

Muzyka jest świetna, walka na końcu terz, może oprócz momentu, gdy alice wbija nóż weskerowi w głowe (śmieszny moment) i niepotrzebne (za krótkie) wstawki z tym czymś, co weskerowi z gęby wychodzi - taki popis efekciarski. Co do filmu to naprawde fajny:
1. Nóż, którym zraniona została alice to był zupełnie inny nóż chyba.
2. Na pewno tak, ale wątpie aby skończył w wulkanie. W scenie, gdzie mużyn wychodzi z tej rury kanalizacyjnej po wyhuchu helikoptera, cos czarnego wpada do wody. Może to bercik?
3. Też tak uważam. Albo mi sie wydaje, albo w drugiej części też była Jill... ale jakoś inaczej wyglądała
4. Nie moge sie doczekać, aż bohaterów będzie tyle niemców za Hitlera i będą wszyscy na raz walczyć z jednym kolesiem. (kto wie, może weskerem?)
Mam nadzieję, że film będzie nieco dłuższy od poprzedników

ocenił(a) film na 1
MSgt_Angelo_Marcus

Mam wrażenie ,że ludzie na forum tego filmu robią sobie żarty. Genialny film na poziomie matrixa? Obejrzałem ten film przed chwila i jestem zażenowany głupotą którą pokazują w kinach. Do połowy ten film był nawet nie najgorszy ,ale końcówka (na statku) to jakaś ŻAŁOSNA parodia. Idiotyzm do kwadratu.
Bez obrazy ,ale ten film może spodobać się tylko dzieciom z gimnazjum i bezmózgom.
P.S
Jedynka moim zdaniem była bardzo dobra.

Supernatural

Zgadzam się całkowicie, jedynka była najlepsza, a muzyka merilyn mansona na końcu jak Alice wyszła na miasto wryła mi się głęboko w mózg. Afterlife nie zasługuje nawet na ocene Słaby... a jesli ktoś porównał ten film do tak wielkiego dzieła jakim jest Matrix, cóż... :) powodzenia w dalszym życiu jeśli nie potrafi odróżnić gówna od złota, tyle jedynie udało mi się powiedzieć na to porównanie. Pozdrawiam i nie polecam Afterlife
PS. zapomnialem dopisać o jakże genialnym wsadzeniu do resident evil Michaela Scofielda ! hahah myślałem, że pęknę jak zobaczyłem go w tej klatce i jak mówił: ja jedyny znam plan ucieczki hahahahahaahha EPIC FAIL ! sory za spoiler

Supernatural

Co do twojej wypowiedzi nic nie zostało zapożyczone z matrixa. Albert Wesker jest postacią z gry Resident Evil 5 a ten film jest tylko odwzorowaniem tej gry. Nic dziwnego że wesker robi takie wywijasy jak w matrixie skoro w grze robił tak samo.> http://www.youtube.com/watch?v=PuYUK5Ttg5U

użytkownik usunięty
MSgt_Angelo_Marcus

W gry nie grałem ale oglądałem wszystkie części i dałem 8/10 bo moim osobistym, subiektywnym zdaniem ten film jest lepszy od 2 i 3 części. W porównaniu z jedynką za mało trzyma w napięciu, za szybko giną postacie, po prostu za mało horroru, a za dużo fantazji i mocy Supermana, czy jak to ktoś ładnie określił Rycerzy Jedi :)