Doskonała kontynuacja Rezydent Evil .Fantastyczna rola zagrana przez niezatopiona Mille Jovovich, oraz innych aktorów. Gra Rezydent Evil jest super. Polecam i film i grę. Oceniam na Hot 10. Naprawdę super kino- szczególnie dla fanów filmów tego gatunku.
Niestety nie mogę się z tobą zgodzić bo film jest profanacją już kultowej gry. Jedzie na marce residenta i nic więcej. Film nie ma nic wspólnego z grą poza nazwami niektórych postaci, miejsc i tego, że występują w nim zombie. Jeśli ktoś grał w grę na psx albo ps2 ten wie o co chodzi. Gra zaczęła się psuć od 4 części a film już od 2. Niestety porażka jak cholera nie warta polecenia. Jeśli mam już komuś polecić to tylko Resident Evil: Degeneracja i pewnie jak już się pojawi Resident Evil: Damnation i nic więcej. Te dwa animowane filmy trzymają poziom i klimat gier.
Tak, RE: Degeneracja jest genialna. W porównaniu z RE: Zagłada i Afterlife jest wręcz arcydziełem. Tak bezsensownej fabuły w "4" nigdy bym się nie spodziewał, bo kto mi wytłumaczy jaki interes ma korporacja Umbrella w zniszczeniu ludzkości? Jawna profanacja serii...