PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482807}
6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68859
4,3 15 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife

Podobały mi się 3 poprzednie części i bardzo chętnie obejrzałbym tą w 3D, ale trailer zapowiada tak beznadziejnego gniota, że nie ma sensu na ten film czekać. Pierwsze co się rzuca w oczy to marne efekty specjalne, coś co było dopracowane w poprzednich częściach, widać, że tym razem budżet był o wiele skromniejszy...

Oby teaser nie miał wiele wspólnego z samym filmem, bo zazwyczaj trailery są o wiele lepsze od filmów...

Przynajmniej fani wyskakujących z ekranu "efektów 3D" będą wniebowzięci, reżyser chyba należy do tego grona.

teaser do ściągnięcia tutaj:
http://www.themoviebox.net/movies/2010/Resident-Evil/trailer.php

ocenił(a) film na 3
Kazioo

Faktycznie średnio to wygląda- Sam lubię 2 częśsci- Zagłada była kiepska na maxa, ale ta... z jednej strony widać kilka dobrych i fajnych odniesień do gry (Wreście jest Wesker, czy koleś z kosą) ale z drugiej skormniejszy budżet i te wodotryski 3d lecące z ekranu przypominają troche kijowy Final Destination 4. No nic obczaić sie obczai ale raczej bedzie to poziom "Zagłady" czyli niski

ocenił(a) film na 1
Kazioo

Dokładnie... jak to widzę, to aż żal dupę ściska. Szykuje się kolejna efektowna szmira dla dzieciaków. Film, który można obejrzeć w niedzielne popołudnie... Jedynka mi się strasznie podobała. Miała charakterystyczny cyber-punkowy klimat ze świetną muzyką Mansona, którą specjalnie dla filmu zrobił. Jestem wielkim fanem serii gier RE, ale to, co robi P.A z kolejnymi częściami woła o pomstę do nieba.

ocenił(a) film na 8
Kazioo

Trailer jak to trailer, a tej niesamowitej technologii komputerowej, to tak nie za bardzo widać :) Owszem ładnie, ale czyż to samo nie było w Matrix`ie AD 2000? Muzyka Tool bardzo dopasowała się do trailera, dzięki czemu oglądało mi się to o tyle przyjemnie, że było czego posłuchać :D