PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482807}
6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68860
4,3 15 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife

Zawiodłem się:(

ocenił(a) film na 5

Jestem wielkim fanem serii resident evil.Przystępując do oglądania 4 częsci wiedziałem, że bedzie to kolejna dobra cześć.Niestety zawiodłem się. Kompletnie brak klimatu poprzednich częsci.Co mi sie nie podoba w tej częsci? Jest tego troche. A więc moce Alice, sceny ewidentnie zerżnięte z matrixa( jakby nie umieli wymyśleć czegoś innego) przez co na początku czułem sie jakbym oglądał kolejną czesc matrixa, zombie(rozumiem ze ta czesc wzorowana jest na 5 czesci gry, ale ja wole normalne zombie jak w czesci 1-3),jak juz jestem przy tym, to widać że zombie w tej częsci zeszły na drugi plan,brak też było takich scen jak np zombie rzuciły sie w grupie na kolesia i go tam( każdy wie co) złego z nim robią, w każdej czesci oprócz tej to było co mi sie podobało, niewykorzystane postacie Chrisa Redfielda, i
Claire Redfield. A teraz kilka mankamentów których nie rozumiem np: jeżeli chodzi o Jill Valentine której w 3 czesci nie było( dla mnie to duże nieporozumienie), a na samym końcu filmu po napisach nie wiadomo w jaki sposób sie wzieła, z przyczepionym czyms czerwonym(co nie wiem jak nazwać) na piersi, skoro nie leciała w ocalałymi w helikopterze, ( co po raz kolejny mówie nie było jej w poprzedniej czesci) a było pokazane na filmie, ze ich złapali i przyczepili to coś u wszytkich, jak juz jestem przy tym watku to od razu powiem jak to możliwe, że w częsci 2 była brunetką, a tu jest blondynką, rozumiem, że se zafarbowała xD, bo jej nie pasowało.Kolejne to to, że Bennett zabił swojego wspólnika, a w filmie nie było takiego tekstu jak np:" gdzie jest ten gościu( nie pamietam jak sie nazywał), co z nami był. Dla mnie to jest zal, zeby nawet nie wspomniec o tym. Od razu powiem, ze pisze to jako fan, a nie jako osoba która po raz pierwszy obejrzała film z serii resident evil, dlatego tez ocena bedzie nizsza, nizeli u normalnej osoby, Moja ocena to 5/10, co jest wedłóg mojego gustu zdecydowanie najgorsza część, pktórych juz sobie nie życze, bo więcej niz jedna wpadka to uz za dużo. oprzednie mialy u mnie 8 i 9 .Pozdro

ocenił(a) film na 10
Bary

Nie zgadzam się z przedmówcą w paru kwestiach... Pierwsza to pretensje że film zrzyna z matrixa jakby nic innego nie mogli wymyślić... Odpowiedż jest krótka nie mogli bo wszystko już było, zostało wprowadzone do kina a że matrix miał najbardziej widowiskowe sceny i pierwszy wprowadził efekty typu slow motion to świadczy nawet na KORZYŚĆ RE że to właśnie z takiej ikony zaczerpnął inspiracje czyli in plus... Sprawa odnośnie zombii... FILM NIGDY NIE BYŁ O ZOMBICH lecz o wpływie korporacji na świat i katastroficznym skutkach produktu tejże korporacji czyli wirusie T..dlatego pretensje że mniej zombii hmmm to nawet lepiej bo mogly sie dzieki temu pojawic nowe stwory... Więc zarzuty są wyssane z palca... widocznie jest moda na opluwanie tego filmu tylko że poprzednie częsci też opluwano a film przynosi olbrzymie zyski...No i to że wielu widzó się zakochało w aktorce która gra postać Jill Valentine i marudzą że jej niema - moim zdaniem dobrze gdyżnastępuje fajne nawiązanie do nowej czesci a Jill valentine może być wiodącym połączeniem 4 z 5 częścią.. Dla mnie film mial wszystko efekty, muzyke gre aktorska i podobal mi sie bardziej od Avatara 10/10 !!!!!!

ocenił(a) film na 8
masterdeath

Dokładnie. Wyobraźcie sobie Weskera który nie unika, nie skacze. Może lepiej na wózku inwalidzkim? Wesker nie mógł być zbytnio inny niż w grze Resident Evil 5, bo na niej w dużej części wzorował się film. Jak dla mnie rewelacja, oby więcej takich filmów akcji