PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482807}
6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68859
4,3 15 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife

Poszedłem na ten film jako na lekki film na wieczór po pracy i niestety niezbyt mi się podobał - jak dla mnie był nudny. Nie polecam nikomu - całe szczęście, że tylko 90 min. Nie ma sensu rozpatrywać co w tym filmie jest rzeczywiste, a co nie jest - bo to wszystko fikcja. Scena z strzelaniną przy kolumnach skopiowana z Matrixa.

ocenił(a) film na 10
lgkula

Jezu skończcie porównywać ten film do matrixa. jest masę filmów z bullet time, zwolnieniami tępa itp. wcale nie znaczy to że wszyscy kopiują matrixa. Matrix też nie był jakimś wybitnie oryginalnym dziełem, bo jego twórcy czerpali garściami z jap anime! A swoją drogą stosując takie dziwne kryterium porównywania filmów, to można by uznać że np. Incepcja zrzynała wiele rzeczy z innych filmów! Serio takie porównania sensu nie mają!

ocenił(a) film na 4
Neo84

Dlaczego filmu akcji nie można porównać do filmu akcji? :)

ocenił(a) film na 10
Punisher6186

Ponieważ bullet-time stworzono w max-payne (gra) a spowolnień masowo używa John Woo - tylko dlaczego nikt nie porównuje Residenta do np. "Dzieci Triady"? Filmy te to dwa różne bieguny, ale jeżeli chodzi o "strzelaniny przy kolumnach" to chyba jak najbardziej na miejscu. Więc dlaczego? Dlatego, że nikt wcześniej tego nie podrzucił, więc i nie ma czego kopiować.