SPOILER
Jak myślicie jak Alice wykaraska się z tego nalotu powietrznego? Ale pewnie wszystkich wezmą w niewolę i będzie akcja w jakiejś ostatniej placówce Umbrella
serio czy tylko żartujesz? Bo wiem, że będzie nowe ale nic nie pisało o tytule, tylko o tym, że zrobią plebiscyt wśród fanów co fani chcąw następne jczęści
Z tym całym 'begins' to tylko plotka. Będzie następny RE prawdopodobnie w 2012 ;)
kolejna część? ta już była żałosna. Kolejna placówka umbrelli? ileż można?Niedługo się okaże się że mają placówkę w kosmosie.....ja chcę żeby już sobie darowali kolejna część albo niech już ją zrobią porządnie. Chociaż to i tak bedzie kolejny skok na kasę fanów....
ta część to najgorszy resident. Gdzie do cholery jest jill valentine?
pokpili z tej postaci
ta część nic nie wnosi do serii
jak oni mogli to zrobić. nie wiem dlaczego ten fil ma tala wysoka ocene?
Najwczesniej wakacje 2011, najpozniej gwiazka 2012 - wszytko zalezy od wielu roznych czynnikow.
wakacje 2011 na pewno nie - już by musieli zacząć pre-produkcję na co się jeszcze w ogóle nie zanosi.
W ostatniej scenie między napisami Jill Valentine miała pajączka na klacie - zdejmą go i przekabacą na stronę Alice i spółki. Potem zdobędą helikopter i uciekną - innego wyjścia nie ma ;)
o w mordę, jednak ona! Nie poznałam jej w tych blond włosach! Ciekawe skad wzięła farbę i jakim cudem tak urosły...
troszke się wtrące i zupełnie nie na temat heh kto to jest Jill Valentine i w jakiej części była :P
Jill wystąpiła w resident evil zagładzie, była tą seksowną policjantką z krótkimi włosami, a na samiutkim końcu między napisami Residenta Aterflie widzimy ją robiącą nalot na łódź Arkadia, tyle, że ma tam blond długie włosy oi niestety trudno ją rozpoznać
Poprawka, w Apokalipsie :P A jeżeli chodzi o tą farbe, to (SPOILERY) w Resident Evil 5 (grze) pojawiła się również z tym czerwonym pajączkiem, w fioletowym obcisłym wdzianku i z blond włosami. A urosły chyba z biegiem czasu, w końcu między dwójką, a czwórką mogło go troszke minąć. Ogólnie, facet z siekierą (Kat) też pojawił się w grze, Las Plagas (czyli wirus, którym zainfekowani byli ludzie, dzięki niemu im tak te mordki sie na 4 części rozdzielały), naturalnie był też Wesker i chyba scena, w której rzuca swoimi okularami w strone gracza, podobnie jak w filmie :P (KONIEC SPOILERÓW)
na początku filmu w napisach było info, że film jest na podstawie gry komputerowej. nie grałem w grę (może poszukam i zobaczę), ale jak na tego typu produkcję, gdzie fabuła jest uproszczona a efekty wykręcone na maksa, to ta część była całkiem niezła.
EDIT:
też nie poznałem Jill :)
skądś kojarzyłem twarz, ale myślałem, że kojarzę aktorkę, a nie postać z filmu :)
dopiero po przeczytaniu tego wątku zajarzyłem hehe.
Mogli by już lepiej zrobić reboot serii bez Alice z całkiem nową obsadą w "mroczniejszych" klimatach. Bo jak tak dalej pójdzie to zrobi się z tego filmu jeszcze większy syf niż filmy Uwe Boll'a.
No niestety takie czasy ;D ale w przypadku tego tytułu to by było dobre posunięcie wg. mnie.
no ładnie się porobiło :)
uwielbiam tą serię, tyle kobiet i wszystkie piękne :D
a tak na serio to spodziewałem się kompletnego dna i gniota sądząc po tytułach ostatnich wątków na stronie recenzji, a tu proszę mnie się bardzo podobało (oglądałem na kompie, nie w 3D).
zanosi się na świętną następną część :) ... i będzie o 1 piękną bohaterkę więcej :D
Uwielbiam RE 1-3, 4cz oglądnęłam ale nie była aż tak zajebista jak poprzednie, miejscami była nudna więc wyszukiwałam czegoś ciekawego jak dla mnie RE4 to połączenie Prison Break(Wentworth Miller ) sorry on teraz zawsze mi sie bd kojarzył z więzieniem
Matrix
Silent Hill(gość z toporem)
a te psy co się rozrywały,te zęby w nich, to coś co wychodziło z tego kolesia w okularkach to już w ogolę nie wiem chyba Craken z piratów z Karaibów,albo Wstrząsy...maskra haha
Dla ludzi, którzy nie znają klimatów z gier serii Resident Evil, film może się wydać totalnym dnem z żenującymi efektami specjalnymi, denna fabułą i mnóstwem innych rzeczy. Osobiście obejrzałem wszystkie części RE i stwierdzam, że ta część jest jedną z najlepszych z całej serii (zaraz obok RE 1 i 2, bo 3 uważam za totalną klapę). Z całej serii filmów nie mogę przeboleć roli Alice w całej historii korporacji Umbrella i wirusa T - po co ona tam jest tak w ogóle? Jakby nie mogli robić porządnej ekranizacji z bohaterami z gry. To takie moje osobiste zdanie. Ze wszystkich aktorów najbardziej podobał mi się ten grający Alberta Weskera - tak samo wredny "bastard" jak i w grze. A pan Miller w roli Chrisa Redfielda... Równie dobrze mógł zagrać jakiegoś zombiaka... xD A jeśli chodzi o patenty występujące w filmie (rozrywające sie psy, gość z wielkim toporem - nie mylić z Piramidogłowym z Silent Hill, bo to już jest wg mnie uwłaczające dla wysłannika Samaela z Silent Hill), to zostały zapożyczone z piątej części gry, więc jeśli ktoś nie wie skąd takie patenty, to teraz będzie na pewno wiedział.
no brzmi ciekawie :) chyba poszperam na torrentach ;)
mnie osobiście również kolo z mega-toporem skojarzył się momentalnie z Silent Hill a ruchy Weskera i Alice (klony na początku filmu) z Matrixem hehe ... a te zombiaki z mordkami rozdzierającymi się na 4 części to już gdzieś widziałem...
W Silent Hill wysłannik Samaela ma dwumetrowy (chyba nawet większy, nie pamiętam dokładnie) miecz, który zamiast nieść - ciągnie za sobą. Jeśli ktoś grał w 2 część SH to doskonale wiedział, co oznacza charakterystyczny dźwięk ciąganego miecza... Wystarczyło tylko to usłyszeć, żeby można było zacząć panikować. :)
"zombiaki z mordkami rozdzierającymi się na 4 części" - mi się z Bladem kojarzą ;)
A odnośnie filmu... dla mnie był genialny.. ze wszystkich części.. fakt, nie był najlepszy.. ale scena z tym wielkim gościem i jego ogromnym toporem była mega!! Bardzo podobał mi się soundtrack... muzyczka genialna ;) Ogólnie ja daję ocenkę 9 :):)
zgadzam sie 100%.
walka w lazience byla rewelacyjna. zdaje sie, ze ocenilem tak samo na 9 ;)