PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482807}
6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68860
4,3 15 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife

SPOILER

Jak myślicie jak Alice wykaraska się z tego nalotu powietrznego? Ale pewnie wszystkich wezmą w niewolę i będzie akcja w jakiejś ostatniej placówce Umbrella

w 2013 będzie resident evil begins!

użytkownik usunięty
gogiv1

serio czy tylko żartujesz? Bo wiem, że będzie nowe ale nic nie pisało o tytule, tylko o tym, że zrobią plebiscyt wśród fanów co fani chcąw następne jczęści

ocenił(a) film na 10
gogiv1

Z tym całym 'begins' to tylko plotka. Będzie następny RE prawdopodobnie w 2012 ;)

użytkownik usunięty
LukC

DOPIERO?! :(

użytkownik usunięty

kolejna część? ta już była żałosna. Kolejna placówka umbrelli? ileż można?Niedługo się okaże się że mają placówkę w kosmosie.....ja chcę żeby już sobie darowali kolejna część albo niech już ją zrobią porządnie. Chociaż to i tak bedzie kolejny skok na kasę fanów....

użytkownik usunięty

no ale chyba raczej, tak tego skończyć nie mogą

użytkownik usunięty

ta część to najgorszy resident. Gdzie do cholery jest jill valentine?
pokpili z tej postaci
ta część nic nie wnosi do serii
jak oni mogli to zrobić. nie wiem dlaczego ten fil ma tala wysoka ocene?

ocenił(a) film na 8

Najwczesniej wakacje 2011, najpozniej gwiazka 2012 - wszytko zalezy od wielu roznych czynnikow.

ocenił(a) film na 5
K2aeS

wakacje 2011 na pewno nie - już by musieli zacząć pre-produkcję na co się jeszcze w ogóle nie zanosi.

ocenił(a) film na 5

W ostatniej scenie między napisami Jill Valentine miała pajączka na klacie - zdejmą go i przekabacą na stronę Alice i spółki. Potem zdobędą helikopter i uciekną - innego wyjścia nie ma ;)

użytkownik usunięty
bob_Lazar

to przecież nie była jill... to była jakaś blondi

użytkownik usunięty

o w mordę, jednak ona! Nie poznałam jej w tych blond włosach! Ciekawe skad wzięła farbę i jakim cudem tak urosły...

ocenił(a) film na 6

troszke się wtrące i zupełnie nie na temat heh kto to jest Jill Valentine i w jakiej części była :P

użytkownik usunięty
Tetris101

Jill wystąpiła w resident evil zagładzie, była tą seksowną policjantką z krótkimi włosami, a na samiutkim końcu między napisami Residenta Aterflie widzimy ją robiącą nalot na łódź Arkadia, tyle, że ma tam blond długie włosy oi niestety trudno ją rozpoznać

ocenił(a) film na 6

Poprawka, w Apokalipsie :P A jeżeli chodzi o tą farbe, to (SPOILERY) w Resident Evil 5 (grze) pojawiła się również z tym czerwonym pajączkiem, w fioletowym obcisłym wdzianku i z blond włosami. A urosły chyba z biegiem czasu, w końcu między dwójką, a czwórką mogło go troszke minąć. Ogólnie, facet z siekierą (Kat) też pojawił się w grze, Las Plagas (czyli wirus, którym zainfekowani byli ludzie, dzięki niemu im tak te mordki sie na 4 części rozdzielały), naturalnie był też Wesker i chyba scena, w której rzuca swoimi okularami w strone gracza, podobnie jak w filmie :P (KONIEC SPOILERÓW)

użytkownik usunięty
ChowChowMurphy

ok, ale my rozmawiamy o filmie, o grze nic nie wiem:D

ocenił(a) film na 6

Ja wiem, chciałem tylko wyjaśnić, że film czerpie wiele wątków z gry :p

ocenił(a) film na 9
ChowChowMurphy

na początku filmu w napisach było info, że film jest na podstawie gry komputerowej. nie grałem w grę (może poszukam i zobaczę), ale jak na tego typu produkcję, gdzie fabuła jest uproszczona a efekty wykręcone na maksa, to ta część była całkiem niezła.

EDIT:
też nie poznałem Jill :)
skądś kojarzyłem twarz, ale myślałem, że kojarzę aktorkę, a nie postać z filmu :)
dopiero po przeczytaniu tego wątku zajarzyłem hehe.

ocenił(a) film na 6

aha dzięki za info :)

użytkownik usunięty

zdjecia do piatej czesci zacznaja sie we wrzesniu

ocenił(a) film na 10

A premierę planuja na 14.09.2012.

ocenił(a) film na 5
AliceJ

Mogli by już lepiej zrobić reboot serii bez Alice z całkiem nową obsadą w "mroczniejszych" klimatach. Bo jak tak dalej pójdzie to zrobi się z tego filmu jeszcze większy syf niż filmy Uwe Boll'a.

użytkownik usunięty
SteveFox1988

o nie, mam dość rebootów, co to cholera era REBOOTÓW?!

ocenił(a) film na 5

No niestety takie czasy ;D ale w przypadku tego tytułu to by było dobre posunięcie wg. mnie.

użytkownik usunięty
SteveFox1988

W przypadku tego tytułu, to już chyba żadne posunięcie nie jest dobre...

ocenił(a) film na 9

no ładnie się porobiło :)
uwielbiam tą serię, tyle kobiet i wszystkie piękne :D

a tak na serio to spodziewałem się kompletnego dna i gniota sądząc po tytułach ostatnich wątków na stronie recenzji, a tu proszę mnie się bardzo podobało (oglądałem na kompie, nie w 3D).

zanosi się na świętną następną część :) ... i będzie o 1 piękną bohaterkę więcej :D

ocenił(a) film na 5

Uwielbiam RE 1-3, 4cz oglądnęłam ale nie była aż tak zajebista jak poprzednie, miejscami była nudna więc wyszukiwałam czegoś ciekawego jak dla mnie RE4 to połączenie Prison Break(Wentworth Miller ) sorry on teraz zawsze mi sie bd kojarzył z więzieniem
Matrix
Silent Hill(gość z toporem)
a te psy co się rozrywały,te zęby w nich, to coś co wychodziło z tego kolesia w okularkach to już w ogolę nie wiem chyba Craken z piratów z Karaibów,albo Wstrząsy...maskra haha

ocenił(a) film na 10
nopytasz

Dla ludzi, którzy nie znają klimatów z gier serii Resident Evil, film może się wydać totalnym dnem z żenującymi efektami specjalnymi, denna fabułą i mnóstwem innych rzeczy. Osobiście obejrzałem wszystkie części RE i stwierdzam, że ta część jest jedną z najlepszych z całej serii (zaraz obok RE 1 i 2, bo 3 uważam za totalną klapę). Z całej serii filmów nie mogę przeboleć roli Alice w całej historii korporacji Umbrella i wirusa T - po co ona tam jest tak w ogóle? Jakby nie mogli robić porządnej ekranizacji z bohaterami z gry. To takie moje osobiste zdanie. Ze wszystkich aktorów najbardziej podobał mi się ten grający Alberta Weskera - tak samo wredny "bastard" jak i w grze. A pan Miller w roli Chrisa Redfielda... Równie dobrze mógł zagrać jakiegoś zombiaka... xD A jeśli chodzi o patenty występujące w filmie (rozrywające sie psy, gość z wielkim toporem - nie mylić z Piramidogłowym z Silent Hill, bo to już jest wg mnie uwłaczające dla wysłannika Samaela z Silent Hill), to zostały zapożyczone z piątej części gry, więc jeśli ktoś nie wie skąd takie patenty, to teraz będzie na pewno wiedział.

ocenił(a) film na 5
Irek98

to muszę chyba gre ściągnąć ;)

ocenił(a) film na 9
Irek98

no brzmi ciekawie :) chyba poszperam na torrentach ;)

mnie osobiście również kolo z mega-toporem skojarzył się momentalnie z Silent Hill a ruchy Weskera i Alice (klony na początku filmu) z Matrixem hehe ... a te zombiaki z mordkami rozdzierającymi się na 4 części to już gdzieś widziałem...

ocenił(a) film na 10
f_e_n_i_k_s

W Silent Hill wysłannik Samaela ma dwumetrowy (chyba nawet większy, nie pamiętam dokładnie) miecz, który zamiast nieść - ciągnie za sobą. Jeśli ktoś grał w 2 część SH to doskonale wiedział, co oznacza charakterystyczny dźwięk ciąganego miecza... Wystarczyło tylko to usłyszeć, żeby można było zacząć panikować. :)

ocenił(a) film na 8
f_e_n_i_k_s

"zombiaki z mordkami rozdzierającymi się na 4 części" - mi się z Bladem kojarzą ;)
A odnośnie filmu... dla mnie był genialny.. ze wszystkich części.. fakt, nie był najlepszy.. ale scena z tym wielkim gościem i jego ogromnym toporem była mega!! Bardzo podobał mi się soundtrack... muzyczka genialna ;) Ogólnie ja daję ocenkę 9 :):)

ocenił(a) film na 9
freddy93_16

zgadzam sie 100%.
walka w lazience byla rewelacyjna. zdaje sie, ze ocenilem tak samo na 9 ;)

ocenił(a) film na 9
f_e_n_i_k_s

Super film, chociaż tyle tam tego na podstawie gry co kot napłakał, ale może w następnej części będzie adaptacja gry RE5? Hm? Dobra nvm... Na pewno nie...