PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482807}
6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68859
4,3 15 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife
ocenił(a) film na 4
marastarantino

Nie warto.
Idąc na ten film liczyłem na niewymagający myślenia film akcji z fajną babką w roli głównej. Akcja była, ale jak dla mnie była to za duża "bajka". Ta cześć jest bezsensu, na prawdę....nie wiem o co tu chodziło, co miało być główną fabuła, jaki cel miała główna bohaterka itd. Dodatkowo sporo rzeczy jest...nielogiczne - zakładałem, ze trochę będzie, ale nie spodziewałem się aż takiej ilości...

Do kina nie polecam iść na to, na DVD można obejrzeć - wszak trzeba sobie wyrobić własne zdanie i nacieszyć oczy oglądając Jovovich ;)

ocenił(a) film na 10
marastarantino

Naprawde warto.Polecam!

ocenił(a) film na 4
marastarantino

To mu odpowiedzieliście :D Powiem tak... jeśli nie oczekujesz od filmu zbyt wiele i nie przeszkadza Ci szczątkowa fabuła, lubisz efekty specjalne to RE:A nie powinien zawieźć. Jeśli natomiast lubisz ambitne kino, starasz się analizować filmy, ponad efekty specjalne stawiasz przede wszystkim fabułę, to ten film zawiedzie Cie na całej linii. Wszystko zależy od oczekiwań.

ocenił(a) film na 3
Punisher6186

Według mnie kicha na maxa najsłabsza z cześci jakie wyszły pozdro!

ocenił(a) film na 4
pawulon87

Ja też sądzę że zdecydowanie najsłabsza, ale niektórym się jednak podobała.

ocenił(a) film na 4
Punisher6186

Punisher6186 ja miałem małe wymagania co do filmu. Spodziewałem się niekończących się magazynków, niekończącego się paliwa itd. ale za dużo pozbawionych logiki wydarzeń tam było jak dla mnie.... no i brak praktycznie jakiejkolwiek fabuły - ta cześć jest o niczym mówiąc zwięźle.

Plusy filmu to sceny walk i no i Jovovich ;)

Wassago

No akurat akcja i wydarzenia były jakoś logicznie powiązane z poprzednimi częściami bez przesady ale jednak,a że film to tak naprawdę gra komputerowa niewymagająca za dużo myślenia i realizmu to czego się czepiacie,najwyżej tego że film nie jest idealnie wierny grze i bohaterką główną jest Alice której w grze nie było no i zmiany miejsc akcji co do gry,a film jak się wyłączy jakiekolwiek oczekiwania był całkiem fajną rozrywką lubię tę serię,a fabuła była jak wykończyć wreszcie tą hydrę umbrellę i jej zmutowanych szefów,odnaleźć starych przyjaciół no i przeżyć w świecie rządzonym przez chaos ,to niby brak fabuły?

ocenił(a) film na 4
szarit

SPOJLER:
Fabuła tej części ograniczała się właściwie do tego jak dostać się z dachu budynku na Arcadię :D

Punisher6186

Żadnego spojlera nie oglądałam ,a od filmów opartych na grach nie oczekuję niczego z wyjątkiem rozrywki dostałam i jestem zadowolona czekam na piątkę

ocenił(a) film na 8
marastarantino

Powiem tak:
Za mało zombiaków a to zawsze lubiłem w RE:)

ocenił(a) film na 10
marastarantino

jesli masz ochote na dobra akcje w stylu innych czesci residenta i tym razem w 3D bardzo polecam jesli twoja poprzeczka wznosi sie ponad poziom ludzi obrzucajacych miechem innych widzow ktorym sie ten film podobal tylko dlatego ze sadza inaczej to nie polecam mi film sie bardo podobal bylem na nim wczoraj i zastanawiam sie czy nie isc ponownie :) pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
Venom_6

Venom, chyba nie widzieliśmy tego samego filmu :P
"jesli masz ochote na dobra akcje w stylu innych czesci residenta" - powinno być raczej coś takiego "jeśli masz ochotę na ładne efekty specjalne i zarazem na coś innego niż część 1 i 2". 4 część nie ma tego klimatu co 1 i 2, tu są udane tylko efekty specjalne.