czesc.
Nie wiem jak to mozliwe ze patrzycie na ten film pod katem innych czesci! Ten film specjalnie został nagrany jako komedia. Jak mozna tego nie zrozumiec juz na poczatku filmu tego nie wiem.... teksty jednoznaczne, do tego parodie innych fiolmow Prison Break (scena z wiezniem - i ten sam aktor - "jestem specem od ucieczek) Silent Hill - scena z wielkim potworem pod bramą.
Jednoznaczne! a Wy szukacie porównań....
a to przepraszam - ale cel ten sam - ma byc śmiesznie
przeraza mnie to jak inni oceniają ten film... chyba zrozumieli by dopiero jak w kategorii filmu by wpisali "komedia" i tu nie chodzi już o Nas zwykłych szaraków - a nawet autorów recenzji. To jest straszne jak niektórzy maja niskie umiejętności odbierania pewnych detali typu mimika aktorów
No i nie zapominajmy o Matrix, wielokrotnie użyty. Zgadza sie uratowali ten film dzieki temu że poszli na humor, lekkość i przesade
malo kiedy krytykuje ale ten film to nie porozumienie ...szkoda mi tego czasu ze go ogladalem i niewiele go usprawiedliwia bajka i zarty poprzednie czesci ogladałem z zaciekawieniem i dawały rade ... ż e n a d a
Kazdy kto byl w kinie na tym to sie zachwycal oO
Jak juz pobieracie to dobre kopie chociaz
Wez nie filozofuj bo wiem co czyni film filmem, jesli dla ciebie film to cos wiecej niz rozrywka to znaczy ze ty masz problem
Poza tym jest akcja i horror, jak chcesz fabule to obejrzyj film fabularny
Ja oglądałem w kinie (na dodatek dobrym kinie) i też sądzę, ze film jest bardzo słaby. I nie ma się co dziwić, ze ludziom szkoda na niego kasy, bo w porównaniu nawet do poprzednich części jest to beznadzieja. A co do gry to nawet nie ma co porównywać, bo jest to kpina ze strony reżysera.
Nie denerwuj się, ten gniot nie wart jednej łzy;) Teraz już rozumiem, że traktujesz film jako tanią rozrywkę i przyznać muszę, że to Cię częściowo rozgrzesza - nie wiem tylko, czy to powód do radości, czy też wręcz przeciwnie;)
Film był straszny, śmieszny oraz trzymający w napięciu. Świetne połączenie. Prawdę mówiąc (trochę wstyd się przyznać;P), lecz po tym seansie bałem się wyjść z kina, ponieważ myślałem, że zaraz jakiś rzeźnik z młotem przyjdzie i mnie "killnie" ;d
Komedia nie komedia. Film niesamowicie słaby. Jak moim zdaniem 1 część była świetna tak ta jest idiotyczna. 0 jakiegokolwiek klimatu.... Szkoda czasu. Walka Weskera z Chrisem i Clair wyjęta nieudolnie z gry RE5. Daję 3 za Kozaka z młotem i efekty.
Bez Jaj... Zauważyłem że wielu broni różne nieudane horrory tym że miały być śmieszne. Czasami i może bym to łyknął ale nie mówcie mi że marka jaką jest RE miała być komedią bo to mijałoby się z tytułem.
Film oceniłem na 8-kę. Spodobała mi się muzyka i bardzo dobrze spędziłem czas na oglądaniu.
Nie szukałem żadnych porównań - nie interesuje mnie to, po prostu oglądam i tyle. Jestem człowiekiem czynu;-) w filmie interesuje mnie całokształt, nie czepiam się słówek i szczegółów.
Jak czytam wypowiedzi krytyków amatorów, bo kimże jesteśmy, to śmiać mi się chce.
"A z czym wam się kojarzy samolot lub schody, albo prysznice albo okulary lub długopis? - pusty śmiech;-p
Ludzie zacznijcie w końcu żyć - malkontenci jedni! Jakby wszystko było takie idealne, to nie było by także człowieka!
Co do komedii - to bardzo mało jest udanych, lecz ten Resident do tego gatunku nie należy - chyba, ze po trawce.