niestety z tą częścią to już w ogóle przesadzili...jestem fanem gry i dlatego mnie to tak
boli gdyby nie to dał bym filmowi przynajmniej dwa oczka niżej i było by 3/10 :( początek
jest beznadziejny te efekty specjalne i animacja pozostawiają wiele do życzenia miałem
wrażenie ze robili to z jakimś pośpiechem bez jakieś tam dokładności dalej było trochę
lepiej zdjęcia krajobrazów itd wiem że to nic specjalnego ale przynajmniej były dobrze
zrobione i coś wreszcie normalnego zjadliwego a dalej to już tylko kręcenie w fabule tak
że szkoda gadać....film z grą w zasadzie nie ma nić wspólnego poza postaciami tak to
jest zupełnie inny twór...całość jest jakaś sztuczna pewnie to za sprawą tego pośpiechu
nie wiem ale jestem zawiedziony strasznie....nie wiem ale bujna wyobraźnia twórcy tego
filmu i końcówki 3 części zabija moją nadzieje że w 5 będzie lepiej na pewno nie tą
drogą.....moja klasyfikacja.....
1. Resident evil 9/10
2. Resident Evil: Zagłada (końcówka do dupy) 7/10
3. Resident Evil 2: Apokalipsa 6/10
4. Resident Evil: Afterlife 5/10
tak jak wcześniej pisałem gdyby nie fakt ze jestem fanem serii gry to oceny tych filmów
były by o 2 stopnie niżej...
Gry nie znam - nie mam czasu na gry;-) - ale film mi się podobał, szczególnie muzyka dopełniła klimatu.
Uważam, że II była najsłabsza z całej serii. A IV nie jest zła i ta muzyka - niepowtarzalna;-)