PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482807}
6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68860
4,3 15 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife

poszukuję filmów o zombie

użytkownik usunięty

Polećcie mi coś fajnego, chcę jakiś film z zombie, ludźmi walczącymi o przetrwanie i może jakąś parką w tle

ocenił(a) film na 10

Ja polecam czekać na serial Walking Death. Już w Październiku.

ocenił(a) film na 7

Świt żywych trupów 2004 rok
Ziemia żywych trupów, 2005 rok
Diary of the Dead: Kroniki żywych trupów 2007rok
28 tygodni później 2007 rok
28 dni później 2002 rok
Horde, La 2009 rok
może jeszcze droga bez powrotu to takie ala zombie:)
Dom śmierci II 2005 rok
Jak ktos ma jeszcze to pisać chętnie bym zobaczył

użytkownik usunięty
waldinho06

dzięx

Noc żywych trupów. reż: George A. Romero. (1968r.)
Świt żywych trupów. reż: George A. Romero. (1978r.)
REC. reż: Jaume Balaguero, Paco Plaza. (2007r.)
REC 2. reż: Jaume Balaguero, Paco Plaza. (2009r.)
Kwarantanna. reż: John Erick Dowdle. (2008r.) - jest to remake RECa
Jestem legendą. reż: Francis Lawrence. (2007r.)
Zombieland. reż: Ruben Fleischer. (2009r.) - zombie na wesoło ;)

Życzę miłego oglądania Pani trinityR ;)

użytkownik usunięty
scoiataell

thx:)

ocenił(a) film na 4

The Beyond
Zombie pożeracze miesa
Dzien zywych trupow 1985
powrot zywych trupow 1-3
Swit zywych trupow z 1978 roku. (moj uluibiony)
Martwe mieso
Martwica mozgu

ocenił(a) film na 8
maniekboy

Kilka tytułów których nikt nie wymienił w temacie

Shaun of the dead - koniecznie , super parodia choć trzyma w napięciu ;)
Dead Snow - Nazi zombie i kolejny powód by nie lubić zimy ;)
Dellamorte Dellamore - specyficzny film o zombie , na pewno ciekawa odmiana od tego do czego nas przyzwyczaiły produkcje zza oceanu ;>
Grindhouse: Planet Terror - Tarantino , więcej nie muszę pisać :p
Zombie Strippers! - To można obejrzeć ale tylko jeżeli nie ma się na co tracić czasu a nuda doskwiera ;)
Brain Dead - słaby film o zombie ale da się obejrzeć ;)

ocenił(a) film na 8
Mq112358

Zapomniałem jeszcze o mini serialu Dead set , bardzo dobry !

ocenił(a) film na 6

i jeszcze wzgórza mają oczy, może to nie ząbi ale coś podobnego i też mi się podobało

użytkownik usunięty
AniaJuliana

dzięki za propozycje! Wzgórza widziałam dawno temu i to jeden z moim ulubionych horrorów, ale tylko pierwsza część, no druga to dno
Oglądałam już Zombiedland (za...biste:D), Świt i Ziemię żywych trupów też, ale podobał mi się tylko Świt

Przypomniał mi się jeszcze jeden:

Opętani. (The Crazies). reż: Breck Eisner.

Jest to film bodajże z marca tego roku,więc nie jest chyba jeszcze dostępny w wersji z lektorem, ale można go śmiało w necie znaleźdz z napisami. no chyba że wolisz poczekać na lektora. Pozdrawiam ;)

użytkownik usunięty
scoiataell

nie cierpię lektora! Wszystko oglądam w oryginale:D (studentka anglistyki;])

Pomimo tego iż nie kształciłem się w tym kierunku, znam język angielski dość dobrze i lubię sobie od czasu do czasu obejrzeć jakiś film z lektorem po to aby ponabijać się trochę z polskiego tłumaczenia :D Ty jako studentka anglistyki sama chyba najlepiej wiesz że te tłumaczenia wychodzą często dość zabawnie. ;)

użytkownik usunięty
scoiataell

jasne, że tak! Tyle, że mnie już nie bawią, mnie denerwują:D Nie lubię lektora z jednego głownego powodu: lubię słyszeć oryginale głosy, a lektor je zagłusza. Moja cierpliwość się skońvczyła, kiedy w jednym filmie facet wylądował na dzewie na spadochronie i babka powiedziała: "Don't move, you brek the branch" a w napisach: nie ruszaj się, przerwiesz bruncz. <hahaha> no po prostu ręce opadają, powinno być złamiesz gałąź oczywiście

Hehehe, no faktycznie po takiej konstrukcji zdania w tłumaczeniu można by stwierdzić że autor usiłuję stworzyć jakąś swoją własną nowomowę ;). Są pewne przypadki w których już przestaje mnie to śmieszyć a zaczyna irytować, np. w zdaniach, w których niby wszystko gra, lecz usuwane jest słowo uważane za zbyt wulgarne np. "What a fuck is going on ?" - a w polskim przekładzie wychodzi " Co się dzieje ? " ;(. To najzwyczajniej tego nie rozumiem, no bo przecież skoro jakiemuś amerykańskiemu aktorowi zezwolono na użycie słowa "fuck" w filmie i nie podlegało to żadnej cenzurze to na jakiej podstawie w polskim tłumaczeniu nie pojawia się odpowiednik tego słowa ? Zastanawiające jest jeszcze to dlaczego do tych wszystkich tłumaczeń na nasz język nie zatrudnia się ludzi kompetentnych i znających się na rzeczy :(.

użytkownik usunięty
scoiataell

pociesz się, ja się natknełam na tłumeczenie fuck - diabelnie

http://www.movieforum.pl/temat/10642/

tu masz prawie setkę filmów o zombie.

ocenił(a) film na 10
burza_lukas

Zombieland

No ciekawe jak tam postępy. Już cała Zombie Antologia obejrzana ? :)

użytkownik usunięty
scoiataell

nie cała:D Ale jakoś leci, nie mogę oglądać jednak jednego filmu za drugim bo tym zwariowała:D Obejrzałam ostatnio planet terror, ale w moim guście Rodgiguez trochę przeaadził