PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482807}
6,2 69 tys. ocen
6,2 10 1 68860
4,3 15 krytyków
Resident Evil: Afterlife
powrót do forum filmu Resident Evil: Afterlife

oglądałem wszystkie 3 części. teraz zamierzam wybrać się na czwartą. powiem tak, ta seria
ma coś w sobie. kiedy za pierwszym razem oglądałem, był to zbiór tricków kaskaderskich,
szybkiej muzyki i nic po za tym. jednak z czasem kiedy obejrzałem ponownie zacząłem
wychwytywać smaczki z każdej części osobno. w pierwszej szalenie początek w
laboratorium i końcówka czyli wyjście na miasto, robią piorunujące wrażenie. w dwójce,
która jak dla mnie jest najsłabsza z serii( za bardzo przypomina grę video) stąd jedynie
mogę powiedzieć że obraz miasta jest extra pokazany. trójka która widać że czerpie z mad
maxa( motyw drogi do nikąd) i obraz świata zniszczonego ( dopóki nie obejrzałem Drogi i
Księgi Ocalenia) bardzo dobrze pokazany!
seria się rozwija, wciąż czymś nowym zaskakuje i liczę że i tym razem pokaże coś naprawdę
interesującego!

ps- zapomniałabym o jednym, co jak co ale trailery Resident ma zawsze bardzo dobre, tzn
miał bo ten nowy nie jest już w takim stylu jak te stare. reklama kosmetyków, każdy myśli że
to zwykła reklama a w rogu mały znaczek Umbrela czy też miasto grzechu które nigdy nie
zasypia aż tu nagle zaskoczenie

ocenił(a) film na 1
llubellak

Tej, za przeproszeniem, serii, to nic już nie uratuje. Jakich by trailerów nie robili, jakby nie wydziwiali szczeźnie jeno jak ten marny pokurcz, a Aderson przeklęty będzie na wieki - no, może Ukryty wymiar go jakoś wybawi. Bida każdemu, kto waży się iść na to do kina, biada! JA! Ja, się poświęcę i pójdę, aby następnie oświecę Was wszystkich i uchronię przed zgorszeniem! Nie dziękujcie, wpłaćcie daninę (gdyż brzydzę się wydać na to plugastwo własne pieniądze), cobym miał za co kupić bilet!

Ps. Po trzy krotnym wypowiedzeniu w ciemnej łazience mojego imienia, nr. konta pojawi się na lustrze - płać i bądź zbawionym od bezeceństw!

ocenił(a) film na 3
BelzeBoobies

BelzeBoobies - razem oczyścimy świat z plugastwa Andersona... :D ( Niczym bracia MacManus, którzy posprzątali bostońskie szumowiny. :)

,,And when I vest my flashing sword And my hand takes hold in judgement I will take vengeance upon mine enemies * And I will repay those who hate me** O Lord, raise me to Thy right hand And count me amoung Thy saints"

* Fani Alice i ekranizacji RE :)
** j.w. :D

Trzeba jeszcze znaleźć jakiegoś Rocco lub Romeo i ekipa będzie w komplecie :D

ocenił(a) film na 8
Ramirez85

Możesz rozwinąć skrót "j.w." a świata jeszcze 3 kolesi nie uratowało...
...no chyba ze w RE4 :D (Mila, Wentworth & Ali)
Mimo wszystko życzę powodzenia;) (bez złośliwości:))
Ja np. tez nie lubię niektórych piłkarzy ale to nie znaczy ze nie lubię footballu w ich wykonaniu...
... no OK przykład nie trafiony ale Śmiertelny wyścig był niezły!
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 4
boyve5013

j.w. oznacza "jak wyżej" :p Przeczytaj dokładnie zdanie to zrozumiesz :) A RE4 to raczej już nic nie uratuje chyba :D