PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465674}

Resident Evil: Degeneracja

Baiohazâdo: Dijenerêshon
2008
6,8 14 tys. ocen
6,8 10 1 13518
5,7 6 krytyków
Resident Evil: Degeneracja
powrót do forum filmu Resident Evil: Degeneracja

Wreszcie ktoś się wziął za zrobienie dobrego filmu z cyklu Resident Evil.Według mnie
animacja komputerowa wygrywa z filmami ,które są wszystkie oprócz jedynki - ''takie sobie''
Nie oszukujmy się ,ale również Degeneracja nie zachwyca ,ot fajnie sie ogląda.Jest sporo
akcji ,przewidywalne momenty i niezniszczalni bohaterowie ;)
Wszystko podane z nutką dramatyzmu i lekkim horrorowatym brzmieniem...To co każdy
resident powinien mieć znajduje sie w filmie-są zarażeni wirusem niewinni ludzie, jest
kwarantanna,ogólny chaos,głupkowate zombiaki i finalny boss.
Film bardziej spodoba się graczom uwielbiających gre Resident Evil 4/5 niż fanów starszych
części..tak mi się wydaje.Tak jak tempo filmu może zadowolić ,jak również świetne lokacje
to nie jestem zadowolony z mimiką i wyglądem facjat ludzi...taki nierówny na tle świetnie
wykonanych miejscówek i efektów specjalnych.Rownież motion capture był chyba tylko
wykorzystany raz-przy parkourowych wyczynach Leona pod koniec filmu ;]
Ale to są drobnostki ,bo filmik przykuwa uwagę i wytwarza pozytywne emocje.Przy następnej
odsłonie w 2012 roku ,czyli Resident Evil Damnation poprosze więcej wszystiego :D
Ale pewnie wczześniej pogramy sobie w Resident Evil 6 ;)

ocenił(a) film na 7
finalfantasy1986

nareszcie sie doczekałem ale jak tu dotrwać do 2012 roku :D

ocenił(a) film na 10
SensationTMF

wie ktos moze czy w nastepnej czesci bedzie Jill Valentine?? z gory dziekuje i pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 8
finalfantasy1986

Ja najbardziej lobię drugą odsłonę gry, znam serie tylko z odsłon na PSXa a i tak podobał mi się ten film.