mimo koncowki trzeciej czesci, raczej nie, troche dziwnie by wygladala taka armia
Nie wiem, nie widziałem jeszcze trójki ;]. A propos może ktoś wie z jakim poślizgiem premiera będzię w mniejszych miastach ?
Co do kolejnej części, to póki co Anderson i Jovovich zarzekają się, że takowej nie będzie. W przyszłym roku będzie za to film wykonany w całości techniką CGI (animacja komputerowa) będący wierną adaptacją pierwszej gry z cyklu.
Jeżeli mieli by nakręcić 4-tą część filu, to już bez Mili,a film powinien opierać się na fabule z 4-tej części gry, która była kapitalna
Popieram j.pilota. Według mnie spaprali końcówkę, ciągle to widzę, mogliby coś innego wymyślić. No i fajnie by było jakby wreszcie chłop był głównym bohaterem, czy wymagam aż tak wiele?
Ja jestem za. Kichać na gry, zakończenie trójki daje wiele opcji... można to oczywiście koncertowo schrzanić, ale ja jestem dobrej myśli. RE rządzi.
Ja mam nadzieję, że 4 część Re powstanie.Jak by nie patrzeć to według mnie jest to najlepsza z częśći(choć zakonczenie zwalili koncertowo). A najważniejsze, że w 3 w końcu moglisly uświadczyc porządnie pokazane zombie,bo w 1 i 2 było za mało scen z ich udziałem.
Moim zdaniem starczą 3 części. Ladnie całość zamknie się w trylogii, a 3 część dla mnie była najlepsza więc szkoda żeby popsuli to dobre wrażenie kiepską częścią czwartą (która zapewne by taka była).
Czy Powinna? na pewno bedzie jestem tylko ciekaw jak zostanie to przedstawione skoro bedzie tyle klonów Milly
Nie będzie żadnych klonów... wszystkie umrą i tyle. Będą nieudanym eksperymentem. Głupotą byłoby prowadzenie fabuły z udziałem tysiąca kopii Alice. Weźcie to na zdrowy rozsądek...
Zamiast czwartej czesci RE powinni nakrecic druga Silent Hill- to dopiero byla udana adaptacja gry...
No jasne, 4 cześć powinna jak najbardziej powstać. Znów będzie można podziwiać fenomen Milli.
Powinien się za to ziąść ktoś kto grał w gre i wie co to jest resident evil, o ile 1 była całkiem dobra to ta 3 to po prostu obraza dla tworcow gry, gniot zwykły. Rewsident evil to survival horror, a oni zrobili cienki film akcji. Niech sie za to wezmnie ktoś inny, i zrobi uzytek ze scenariusza z Resident Evil 4. Pozdro
Moim zdaniem powinna powstac czwarta część;]i zapewne powstanie, podobno ma opierać się głównie na Claire Redfield. Ja osobiscie wolę Millę ale twórcy zresztą napewno nie zrezygnowali by z takiego potencjału;p Co do tego żebny nakręcili 4 część na podstawie gry RE4 to nie jestem za.... Film straciłby urok gdyby zzamiast pięknej bohaterki dalio jakiegos tam kolesia, Leona czy jak mu tam....;/
mw13mw, jak byś grał w 4 to byś wiedział ze tam też dup nie brakuje, córka prezydenta, albo Ada Wong!!
Powinna powstać. Klony Jovovich usmiercaja wszystkie zombie w pierwszych 5 minutach, potem stają się zagrożeniem dla świata, zaś jakas młoda, fascynujaca pani biochemik z korporacji staje im na drodze i powoduje rehabilitację Parasola jako takiego. Oczywiscie klony potrafia wstrzymywac czas, ruszyc ziemię, fruwać po orbicie, ziać ogniem i usmiercać trzepotaniem powiek, więc nasza nowa bohaterka ma przed soba wyzwanie- musi stac się niewidzialna by pokonac tę sforę erynii. Udaje jej sie to, co pozwala rezyserowi Andersonowi na wprowadzenie nowych, fascynujacych w jego mniemaniu efektów. Naszej bohaterce przychodza na pomoc: predator, oraz 3 obcy, a także ich klon i dziecko klona, prócz tego Christepher Lambert, który nie potrafi sie zdecydować, czy zostac niesmiertelnym czy lordem Raydenem (skądinąd ciakawe nawiązanie do obu rezyserów "Resident Evil"). Oczywiście w końcu staje sie nieśmiertelnym lordem i wtedy właśnie umiera. Jest to jednak ostatnia ofiara szarańczy jovovichowskiej, bo nasza pani biochemik truje je wszystkie azotoksem. W filmie powinno znaleźć się ponadto kilka innych mutantów, obdarzonych charyzmą albo plugawą fizjonomią (w wypadku tej serii na jedno wychodzi). W decydującym starciu wiele mają do powiedzenia fani gier komputerowych, któerzy mobilizują się i kopią tyłki wszystkim jak leci po czym nastepuje pokój na świecie i wszystkie kandydatki do tytułu miss świata są nareszcie usatysfakcjonowane. W sprawie udziału Mad Maxa nie chce się wypowiadać, jak wiadomo Gibson po pijaku bywa antysemitą, ale do tej pory nie wypowiadał sie na temat tego, czy przeszkladzają mu zombie. Sugeruję tez, aby pewne partie filmu nakrecone zostały jako wodewil, zaś na obrzeżach tej opowieści powinna pałętać się gromadka studentów, którzy w widowiskowy sposób będą kolejno zabijani przez predatora (ten nie bedzie ich odróżniał od Jovovich) lub któregoś z obcych (ten z kolei bedzie odróżniał, ale zwyczajnie będzie ich nie cierpiał).
protekcjonalny mua <- świetne xP
Jeszcze tylko Bruce Willis w brudnym podkoszulku gołymi rękami udusi OSTATNIA Jovovich i punkbuster murowany.
A tak poważnie - za następne części powinni karać kilkoma latami łagrów i dożywotnim zakazem zbliżania się do czegokolwiek, co ma coś współnego z robieniem kina. Do komórki z aparatem również !
Moim skromnym zdaniem
kolejnej części byc nie musi...
BO co będzie w następnych częściach
Faceci w czerni znów uciekną ..przynajmniej część z nich , Alice będzie ich ganiać przez następne 4 części, i przy okazji zabijać wszystkie zakażone stworzonka i umarlaków.
To już byłoby nudne... moim skromnym zdaniem Resident Evil kończy się na Extinction -zresztą bardzo dobrym filmem "Idę po was,razem z moimi przyjaciółmi" oznacza jasno i wyraźnie że w końcu ich dopadnie.
Pozostaje tylko jedna nie zrozumiała dla mnie rzecz!
Co z umarlakami??
BO skoro będą jeszcze żyć przez stulecia, to??? Ludzie i Alice będą sie ukrywać jeszcze stulecia zanim wyjdą na wolność?? to bez sensu...
TO jedyna kwesta która zostaje bez wyjaśnienia..
i chociaż dla tej tajemnicy zrobiłabym JEDNĄ OSTATNIĄ CZĘŚĆ, która dokumentnie wyjaśniłaby.... ŻE TE WSZYSTKIE UMARLAKI DEATH :PP:P
to nie jest to konieczne, bo film zakończony tak jak sie skończył pozwala ruszyć wyobraźnią i dopowiedzieć sobie ostateczne zakończenie!
sama nie wiem. mogli fajnie zakończyć trójkę, ale końcówkę zwalili. na maksa. ja nie chciałabym zobaczyć jak w czwartej części kilkaset tysięcy klonów Alice walczy z wirusem. to już by była lekka przesada. Ale nie wiem co sie stało z Alaską.
I tu popieram szczerze tę uwagę: "Co stało się z Alaską". Można zatem powiedzieć, że mogłaby powstać spokojnie 4 część RE, albo tak samo dobra albo jeszcze lepsza. Dla mnie 3 część RE jest Mega!!!
sam nie wiem moim zdaniem jakby wygladała 4?? Cała armia klonów Alice kontra zombie?? Nie, to juz nie chce 4
''Cała armia klonów Alice kontra zombie??''-to mogłoby być ciekawe.
Myślę, że klony Alice mogą być kontrolowane przez Umbrellę, więc najpier Alice zmierzy się z armią swoich klonów a pożniej ruszy po ponów w ''garniturach'', tnąc po drodzre tony zombiaków.
Cikoss, grałem w RE4 i jako gra to mi sie podobała. Za to jak na fabułe filmu to w porównaniu do historii Alice to jest zerem. A co do czwartej części filmu to raczej będzie( i dobrze;]). Jedyne co mnie martwi to te wszystkie klony....;/ Oby scenarzyści niczego nie spartaczyli. Za to bardzo dobry pomysl był z tą Alaską;].
Jesli ma wygladac tak samo jak pozostale trzy to stanowczo, zdecydowanie, bezapelacyjnie nie!!!
taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak!!mam taką nadzieje,film jest świetny,1 czesc wymiata,druga słabsza i 3 znowu daje kopa,ekstra:)
Tylko i wylacznie, jezeli tworcy zaserwuja cos na duzo wyzszym poziomie niz 3'ka. Ba ta akurat srodze mnie, czyli sympatyka 1'wszej i 2'giej czesci rozczarowala.
Jeżeli na podstawie gry to gorące tak jeżeli jako kontynuacja 3 to zdecydowane nie ! Przecież z tego wyszła by kicha jaką zwykł nam serwować Uwe Boll - a tego dla Residenta (Chociaż on w sumie też szczytem kinematografii nie jest) nie chcemy...Jedynie wątek ocalałych w helikopterze byłby sensowną kontynuacją jeżeli już o czymś takim mówimy, wątek Alice jako taki już jest zamknięty pozatym oglądanie tysiąca klonów byłoby hmmmm żenujące ? O wiele bardziej wolałbym coś na podstawie gry z naprawdę mocno Residentowskim klimatem jeżeli mogę tak rzec
generalnie chętnie obejrzę, bo zresztą będzie na pewno, żenujące by nie było oglądanie tysiąca klonów, żenujące jest to że niektórzy pisząc o filmie nie potrafią nawet porządnie napisać jego tytułu...
Oby była czwarta część;] A tak apropo to dobrze że scenarzyści nie poszli zbytnio w ślady gry. Alice bije na głowe wszystkich bohaterów gry, a pozatym historia w filmie jest o wiele ciekawsza;]
Co ma być to bedzie, a jakie będzie to się przekonamy
bedzie dobrze;]
co to za shit w ogóle? ta końcówka jest tak głupia że szkoda pisać...
4/10
cala trylogia jest słaba :(
Jak dla mnie RE3 jest po prostu mega!! Pare razy byłem na nim w kinie. Ścieżka dźwiękowa, akcja, no i piękna Alice - po prostu jeszcze raz super!!
Jeśli chodzi o moje zdanie, to jak najbardziej chciałbym aby powstała 4 część. Z tymże, 4 część musiałaby być tak samo dobra jak 3 albo jeszcze lepsza :). Aleee z udziałem Milli (znając jej wielki talent aktorski) 4 część - jak powstanie- odniesie sukces!! Gdzieś wyczytałem że przerwano zdjęcia do 4 części, że 3 to ponoć ostatnia.
Pomimo to, będę dobrej myśli i mam nadzieje że 4 część powstanie (oby jak najszybciej)!!
Pozdrawiam