To bez sensu, gra jest świetna zasługuje na dobrą ekranizacje, to powinien być horror a nie jakaś strzelanina żeźnia. Najpierw korporacja, potem całe miasto, a teraz cały świat :/ idiotyczny pomysł i jeszcze nowe umiejętności Alice robią z niej robocopa. Zobaczymy jak to wyjdzie ale niewróże nic dobrego !
Tak do Twojej wiadomości to w grze właśnie tak było że pierw zombie opanowały rezydencje, potem Racoon City. Jeszcze nie wiadomo tak dokładnie czy w Extinction zostanie opanowany cały świat, są jakieś tam inforamcje, ale nie wiadomo czy do końca prawdziwe. Zresztą w grze nie wiadomo ile zombie opanowały świata, poza racoon city. Przecież dużo jest lokacji , np. w Code Veronica (Alaska itp.) , Outbreak.
wiem... no ale z całym światem to troche przesada, racja niewiadomo takie zapowiedzi często są sprzeczne dlatego mowie pożyjemy zobaczymy i mam nadzieje ze niezrobią kolejnej masakry. Mogliby zmienić postać Alice już zkiepścili w tym zakończeniu dwójki że umysłem zabijała pfff bajke z tego robią