Witam,
o co chodziło w tym filmie z tymi.. jakby to ująć... "sobowtórami" Alice ?? Chyba pamiętacie te laboratorium na pustyni, w tym co "kopiowali" postać Alice i cały czas gineła... później zwłoki wrzucali do rowu.
O co z tym chodziło? Dlaczego ją kopiowali? Co przez to chcieli osiągnąć...? I jak udało im się skopiować Alice ?
Hej Santiago18!
Dobre pytanie ;)
O ile dobrze pamiętam, to Umbrella szybko zauważyła zdolności i nadprzyrodzone moce Alice (np. jak wstrzymała ogień miotacza podczas ataku wron) i oczywiście zainteresowała się stworzeniem takiego właśnie "żołnierza" dla siebie. Dlatego też zaczęła klonować Alice na podstawie jej próbek genetycznych, które zapewne (przynajmniej ja tak przypuszczam) pobrali już pod koniec pierwszej części, gdy Alice zabrano do szpitala. Pod koniec drugiej części Alice ponownie trafia do laboratorium Umbrelli, więc najpóźniej wtedy na pewno pobrali od niej próbkę. Zwróćmy uwagę też na to, że Alice mimo zakażenia wirusem nie zmienia się w zombie, tak jak to ujawniają w drugiej części. Dlatego też jej właściwości genetyczne stuprocentowo intrygują Umbrellę, a mianowicie do tego stopnia, że Dr. Isaacs w trzeciej części, czyli tej tutaj, eksperymentuje z antidotum, aby zombiaków jakby oswoić. Moim zdaniem brał on właśnie do tego też próbki Alice, ale nie jestem całkiem pewny.
Jeśli coś pokręciłem, dajcie znać ;)
Pozdrawiam
Myślę, że krew Alice była antidotum na zombiaków. A jako, że główna bohaterka zwiała Umbrelli to postanowili ją sklonować. A że się nie udawało otrzymać idealnej Alice to dalej próbowali.
Takie jest moje rozumowanie, nie wiem. Może i się mylę. :)
No tak faktycznie macie racje, krew Alice była takim "antidotum na zombiaków". Powiedziała to nawet ta dziewczyna ubrana na biało jak Alice weszła do siedziby Umbrelli na tej pustyni... Wiecie o co mi chodzi... ta... "sztuczna inteligencja", powiedziała że jej krew jest "lekarstwem na to wszystko". A to że Alice ukrywała się przed Umbrellą, ponieważ jak wiemy na pustyni Carlosowi powiedziała że ukrywa się przed nimi, włamała się do komputerów Umbrelli i pobrała trajektorie satelit, korporacja Umbrella nie mogła ją schwytać. Dlatego też Dr. Isaacs postanowił klonować Alice
Pozdrawiam !
PS: Jeśli macie jakieś pytania to piszcie :) Bo ja już przestudiowałem serie Resident Evil i wiem już prawie wszystko :D
Ja mam pytanko, skąd wziął się w filmie piramidogłowy ? nie pamietam żeby w grze był taki przeciwnik, wiem że film jest oparty na grze i nie wszystko co jest w filmie znajduje pokrycie w grze, ale może jest z nim związana jakaś historia, bo naprawdę nie wiem skąd się wziął w filmie i czy aby nie wygląda wam znajomo, jak się nie mylę, to w Silent Hill był jakiś stwór co miał piramidę zamiast głowy ?
A i czemu w Nowej części w obsadzie jest Michelle Rodriguez czyli Rain ?
Przecież ona umarła w 1 części tak samo Carlos Oliciera też dednął, jestem ciekaw co oni kombinują . . .
Rozumiem że chcą przywróćić serii dawny blask, ale jak będą za bardzo przeginać to wyjdzie gniot jeszcze większy niż w 4
To będą klony stworzone przez korporacje Umbrella, sama Milla o tym pisała na IMDB :)) Lecz ciekawi mnie sam jej tekst....
" Bedzie dobra Raina i zła Rain.." O co z tym chodzi... Zobaczymy we Wrześniu :))
Piramidogłowy? W Afterlife go nie ma jest Egzekutor z RE:5. Jest w grze. On nie ma piramidy zamiast głowy tylko worek. Kaci za czasów średniowiecza zawsze mieli worki na łbach.
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:pl: official&biw=1259&bih=887&tbm=isch&tbnid=OZ1Jzjb5ofvmUM:&imgrefurl=http://archiw umallegro.pl/figurka_resident_evil_5_kat_egzekutorzobacz-1446970572.html&docid=K p0qTJAL0h9DxM&imgurl=http://img232.imageshack.us/img232/8779/3501430027d972d08ef ez.jpg&w=640&h=392&ei=47CVT-6RHsXvsgbp5qHVBA&zoom=1&iact=hc&vpx=931&vpy=175&dur= 249&hovh=176&hovw=287&tx=137&ty=97&sig=116963362242710927170&page=1&tbnh=167&tbn w=192&start=0&ndsp=23&ved=1t:429,r:5,s:0,i:75 WOW. innego obrazku nie chce mi się szukać ;)