PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186641}

Resident Evil: Zagłada

Resident Evil: Extinction
2007
6,7 84 tys. ocen
6,7 10 1 84493
4,9 16 krytyków
Resident Evil: Zagłada
powrót do forum filmu Resident Evil: Zagłada

Jeżeli jest to potwór z gry to stawiam na "Tyranta" z RE1 ;) A jak myślicie, kto to będzie?

Ardhiel

wg mnie Tyrant i Nemesis to taki sam rodzaj mutacji - choć w sumie nie wiadomo do końca, w każdej z gier mutacja wywołana virusem - T (T jak Tyrant?) przybierala różne formy. W jedynce Tyrant nie mutował - był tylko przez chwilę pod koniec. W dwójce dr. Birkin zmutował w coś podobnego do Tyranta/Nemesisa; na koniec w pociągu przerodził się w olbrzymie monstrum. A w trójce Nemesis mutował kilkakrotnie ze swej pierwotnej postaci, więc możliwości wyboru potwora do filmu są spore. Znając autorów filmu, to wymyślą coś zupełnie nowego; w końcu postać Alice to coś nowego w stosunku do gier - może to ona zmutuje w jakieś monstrum ? - zobaczymy :-)

ocenił(a) film na 7
VATRIX

Prawie się z Tobą zgadzam odnośnie Wirusa T. Jednak wydaje mi się, że Tyrant z RE1 to "silnijesza" wersja Nemesisa, która się zbuntowała. Nemesis zaś został opracowany w taki sposób aby nie móc się przeciwstawić woli Umbrelli. A moje podstawy na temat Tyranta są o tyle uzasadnione, że w opisie potwora nzwano "mutantem nowej generacji" a tak wyraził się o Tyrancie Wesker z RE1. Zaś drugi powód to fakt, iż w RE 3: Extinction występuje postać Weskera ;)