A więc jestem fanem całej serii gier Resident Evil, lecz film mnie strasznie zawiódł, ale miałem nadzieje ze 2 będzie lepsza, niestety jest jeszcze gorsza, 3 czesci nawet nie bede oglądał. Wczoraj byłem w kinie na Transformersach, sala była pełna, i nagle puścili zwiastun Resident Evil Extinction, jeszcze nigdy nie widziałem by wszyscy zaczeli buczec, gwizdac i sie smiac jednoglosnie, nawet mały dzieciak mógł miec z 10 lat powiedział do mamy "tylko nie znowu ta chała" :D myślałem ze padne ze smiechu, cała seria residenta (film) jest obrazą dla serii gier o tym samym tytule, ktos powinien nakrecic prawdziwego Residenta tylko zmienic nazwe na Biohazard moze z kilmatem 28 Dni Później, było by super, a film to bedzie totalna kaszana
Jaki z tego morał? Niezbyt mądrzy ludzie poszli na "Transformers". Rzucaliście się popcornem?
Heh, prawda jest taka, że cutscenki w grach z tej serii, zwłaszcza w code veronica są lepsze od filmów, zgadzacie się? ;P
Ja grałem we wszystkie części resident evil . Każdą przeszedłem nawet kilka razy ;]. I stawiam 4 część na równi z 3 : nemesis. Jeżeli chodzi o filmy to mi się bardzo podobała zarówno pierwsza jak i druga część i na pewno pójdę do kina na trzecią ;p. Wiadomo, że film to nie to samo co gra ale Mila jest ładną lalką :]. Grałem też we wszystkie części silent hill. Pierwsza część rządzi. Film też fajny. Oglądałem też 28 dni i tygodni później Jak dal mnie bomba !!! A dzisiaj oglądałem Transformers - Polecam warto iść do kina !!!
Jedni lubią takie filmy inni nie jedni szukają w filmach czegoś więcej niż tylko akcji. Nawet jeżeli film nie nie sie ze sobą przesłania a nadrabia efektami to warto obejrzeć - czasami przecież chodzi o dobrą zabawę a nie tylko o wzruszenia i filozofowanie. Pozdrawiam
Jeśli człowiek, który był na Transformerach mówi, że coś jest do kitu, to znaczy, że koniecznie trzeba na to iść. Jeśli cala sala ludzi oglądających Transformery się z czegoś śmieje, to to będzie arcydzieło.
Widzisz kolego Transformersy byly przyjemnym filmem stworzonym dla rozrywki a nie dla jakiegos glebszego sensu, psozedlem na transformersy tylko dla efektow specjalnych oraz dla relaxu, milo sie oderwac od realiow ogladajac cos w stylu SF. Re mial byc stworzony na podstawie gry, w 1 czesci jedynie co mialo wspolnego z gra to nazwa firmy Umbrella Corp. w 2 czesci fakt byl nemesis byla Gill Valentine ale co z tego jak zrobili z tego filmu Tomb Ridera i glowna bohaterka zabija kolesia sila woli albo zakochany nemesis 0_o wiec jako film nie bazujacy na grze byl by nawet fajny ale ze idac na to do kina spodziewalem sie czegos z klimatem tej gry, zawiodlem sie niestety, wiec kolego nie kazdy kto idzie na transformersy jest do dupy:p czasami warto obejrzec taki film w kinie chociaz dla efektow a moge sie zalozyc ze ogladasz filmy tylko na kompie.
Misiu, tak sie sklada, że chyba oglądam filmy w kinie trochę częściej niż ty (w tym roku, odkąd zbudowali niedaleko Cinema city, bo wcześniej faktycznie, bywałem bardzo rzadko). A co do twojego stosunku do Transformerów - najlepszy jaki może być. Respect, zioom, nie obrażaj się. Ale z drugiej strony porównywanie adaptacji filmowych gier, komiksów itd. jest głupie samo w sobie, bo nie oczekuję że RE będzie takie jak RE-gra, X-Meni tacy jak w komiksie, tak samo SPiderman czy inne papki. Film to film i tyle, powinniśmy go oceniać jako samodzielne dzieło, i jako takie - RE rządzi.
Widziałem poprzednie części i jak zobaczyłem ten zwiastun...Jestem pewny że więcej czasu nie zmarnuje.Szkoda że na podstawie fajnych gier robią odwrotnie proporcjonalne filmy.Na marginesie to hitman powalająco też się nie zapowiada.Ps Zwiastun gry RE5 robi bez porównania lepsze wrażenie niż ten odgrzewany poraz kolejny kotlet.Mogliby nakręcić raz a dobrze.
więc nie oglądaj i nie marnuj czasu na forum ... w czym problem ? aha i ja bym na twoim miejscu przestał chodzić do tego kina bo widocznie niezbyt inteligenti ludzie tam chodzą.
No to może jakąś herezję tu wyrażę... ale ja nie grałem w RE a film (znaczy I część mi sie podobał). Nie rzucił mnie na kolana, ale po prostu mi się podobał i tyle. O pozostałych częściach nie wiem nic więc milczę, ale koniec pierwszego filmu jest dosyć dobrą zachętą do kolejnej częśći
Ja uważam że ten film trzeba traktować jako osobny film, a nie film na podtsawie gry. Mi się pierwsa część podobała, z drugą gorzej....ale trzecią musze obejrzeć. PS.nie lubie "transformerów".
Tramsformers?Opowieść o klockach lego na dużym ekranie.Pewnie oglądaleś też Power Rangers tam są podobne metalowe potwory.Dziesięcioletni dzieciak śmieje się z Resident Evil a chodzi do kina z mamusią,heh...
Ja uwielbiam filmy RE,pierwszą częśc naj,naj,naj...Tam wszystko jest takie dopracowane i ten klimat.Druga część byla bardziej brutalna i mroczna.Na trójkę idę na 100%.Shedao Shai popieram!!!
W grę nigdy nie gralam bo to mnie za bardzo stresuję xP .Ale może kiedyś jak zażyję Persen...
haha no mam podobnie jak ty :D poprzednie 2 części były dla mnie genialne, na 3 postaram się pójść :P w grę grałem ale niezbyt długo bo też mnie stresuje hahah xD Pozdrawiam :P
Ja gram obecnie w "Resident Evil 2" na swoim PSP. Grałem w nią już parę lat temu, jeszcze gdy Playstation górowało, a teraz gram dla przypomnienia. I nawet teraz stresuje się grając w nią. Obojętnie czy w dzień czy w nocy zawsze umie przestraszyć :-)
O_o RE1 dopracowana? RE2 brutalna i mroczna też się podobała? No tak.. fanatycy ;)
Gry z tej serii uwielbiam, ale filmy nie dorastają im do pięt. Dostrzegam jednak promyk nadziei w nadchodzącej odsłonie RE. Trailer bardzo mi się podobał. Wierzę, że film będzie co najmniej dobry.
Widac ze nie ogladalas transformersow z reszta zapewne ten film cie stresowal dlatego, wez sobie dziecko persen i ogladaj swoje My Little Pony zamiast wypowiadac sie na temat filmow, nie porownuj power rangers do filmu transformers, powiems zczeze ze sam spodziewalem sie gowna idac na transformersy ale milo sie zaskoczylem, film swietny na relax w kinie
Także byłem na Transformerach aczkolowiek mimo pełnej sali nie zauważyłem żadnych pomruków, chrząkania ani nawet chrapania podczas trailera Resident Evil. A 10-letniego dziecka nie zabrałbym na żaden z obydwu powyższych filmów :) Gry nigdy nie doświadczyłem więc może ten fakt będzie pomocny w swobodnym podejściu do wieczornej rozrywki, jaką stanowią tego typu filmy.
A ja jak zobaczyłem pierwszą scenę z trailera (BTW też na Transformersach, wcale mi nie wstyd z tego powodu [filmów z mechami mamy jak na lekarstwo i lepszy rydz niż nic]) zaparło mi dech w piersiach, bo pomyślałem że to trailer... Fallouta:D. A swoją drogą seria RE raczej nic wspólnego z pustynią nie ma (no chyba że 5 część). Ale nie będę się czepiał po obejrzeniu, Alone in the Dark i House of the Dead Boll'a inaczej patrzę na ekranizacje gier:D. Jak dla mnie ta seria filmów - 6,5/10.
JA powiem tak wychwalam RE jedynkę za klimat i muzykę lubię RE 2 bo oparta była na grze.
3 częśći irytuje mnie tylko to że utracono klimat i wątki z gry no i tytuł (mogli zostać przy "afterlife").
Więc niema co przypuszczać i zgadywać tzreba obejrzeć :)
PS. kameq nie wiem do jakich ty kin chodzisz ale pewnie filmy wyświetlają na prześcieradłach no i o dźwięku można zapomnieć.