A co byście powiedzieli, jakby miał powstać film na podstawie najnowszego Residenta? Na PC jeszcze nie grałem (bo chyba już jest na PSa), ale z tego co czytałem i widziałem to zapowiada się wreszcie długo oczekiwany powiew świerzości. Z tej części byłby także, moim zdaniem, dużo lepszy film. Tak czy owak, zapowiada się fajna gra ;)
Ma być film Resident Evil 4, ale lepiej gdyby nie był na podstawie czwartej części gry. Tmta gra ma własny klimat, jest chyba zbyt inna. Co to za resident Evil bez zombie? A zamiast ich jakaś osada z nawiedzonymi wieśniakami :-)
No i dobrze. Gdyby czwarta część znowu miała męczyć oklepany już schemat zombików, to wielu fanów wyczułoby już pewnie nutkę nudy/monotonii. A trzeba przyznać, że fabuła czwóki bardziej nadaje sie na film, niż poprzednie (nie ujmując im). Chociaż gdyby Anderson miał go skopać, jak w przypadku RE2, to lepiej żeby się za to nie zabierał.
P.S. A jak Boll odważy się tknąć tę grę, to chyba go skrzywdzę :P
Anderson napisał do "dwójki" scenariusz, a więc ponosi największą odpowiedzialność za jego klęske. Wittek był debiutantem, wątpie czy miał coś do powiedzenia.
Scenariusz scenariuszem ale na planie to reżyser ma ostatnie słowo. To on kieruje ekipą, on nad wszystkim czuwa. Tak więc jeśli film będzie do bani to największą winę ponosi reżyser. A wracając jeszcze do scenariusza - dobry i pomysłowy reżyser nawet z najgorszego scenariusza potrafi wykrzesać dobry film, reżyserowi RE2 się to nie udało...
Jeżeli chodzi o film Resident Evil 4 to też coś słyszałem, według wstępnych zapowiedzi (aczkolwiek nie wiem czy to poprostu nie były wymysły fanów) akcja ma się rozgrywać w cyberpunkowym Tokio. Jak dla mnie bardzo ciekawy pomysł ale narazie nie wiadomo co z tego wyjdzie...
Ali Larter, grająca Claire, potwierdziła w jednym z wywiadów że będzie film RE4. Akcja będzie się działa na Alasce.
re4 to porazka - przynajmniej fabularna, bo pod wzgledem interface'u gra byla lepsza od poprzednikow, ale RE to umbrella i zombie i prawdziwi fani serii nie znudza sie tym faktem, istotne zeby kazda kolejna czesc wnosi cos nowego, ale odnosnie innych aspektow gry. jeszcze co do re4 - w japonii gdzie jest najwiecej maniakow tej serii, czworka zostala uznana za niewypal (np na forach), a poczatkowo wysoka sprzedaz byla wynikiem przerwy od ostatniej czesci.
dla mnie re skonczyl sie na code veronica, ale jeszcze nie wszystko stracone, bo 5 czesc na ps3 ma byc powrotem do korzeni :D
re4 to porazka - przynajmniej fabularna, bo pod wzgledem interface'u gra byla lepsza od poprzednikow, ale RE to umbrella i zombie i prawdziwi fani serii nie znudza sie tym faktem, istotne zeby kazda kolejna czesc wnosi cos nowego, ale odnosnie innych aspektow gry. jeszcze co do re4 - w japonii gdzie jest najwiecej maniakow tej serii, czworka zostala uznana za niewypal (np na forach), a poczatkowo wysoka sprzedaz byla wynikiem przerwy od ostatniej czesci.
dla mnie re skonczyl sie na code veronica, ale jeszcze nie wszystko stracone, bo 5 czesc na ps3 ma byc powrotem do korzeni :D
"Planete małp" reżyserował sam Tim Burton, mimo to poniosła ona klęske przede wszystkim przez beznadziejny scenariusz .
ma powstać RESIDENT EVIL 4 i własnie kończą kompletowanie obsady, nawet założyłem tutaj nową podstronę o tym filmie ale tutejsi administratorzy ją odrzucili (może dlatego, że źródło które im podałem było w nieznanym im języku angielskim ;p )