PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95743}

Resident Evil 2: Apokalipsa

Resident Evil: Apocalypse
2004
6,7 84 tys. ocen
6,7 10 1 83728
4,2 20 krytyków
Resident Evil 2: Apokalipsa
powrót do forum filmu Resident Evil 2: Apokalipsa

5/10

ocenił(a) film na 4

Gdzie się podział klimat 1 części?! Gdzie to napięcie i muzyka się pytam?! No gdzie?! Nie mogę dać niestety więcej niż 5/10

ocenił(a) film na 4
adekzone

Film faktycznie bardzo słaby.Może dlatego że jestem fanem serii gier,szczególnie Resident evil 3,nie mam słów na to co zrobili z Nemesisem.Natomiast film ma kapitalny dźwięk na moim kinie domowym robi duże wrażenie.Jak na razie nie słyszałem w filmie lepszego dźwięku,film idealny do kina domowego pod tym względem warto go kupić.Dodam jeszcze że na płytce DVD w menu leci kapitalny motyw muzyczny.

użytkownik usunięty
adekzone

Alez klimat pierwszej czesci jest oddany idealnie, dwójka to tak samo nudny halowaty schematyczny banalny typowy zalosny nieodkrywczy niestraszny nieporywajacy nie trzymajacy w napieciu i ogolnie kiepski film. Szaro bury i nie wnoszacy nic nowego do gatunku. Ot kolejna zwykla strzelanka lecz w przeciwienstwie do wielu innych - slaba.

ocenił(a) film na 5
adekzone

Jedynka o niebo lepsza, bardziej ciekawiła, bardziej przerażała i bardziej była owiana tajemnicą na początku, by potem przejść do porządnej szybkiej akcji. Tu, w dwójce, wszystko było takie proste i schematyczne, że czasem nudziło.