RE Nemesis to gra absolutnie kultowa i genialna. Ten film to natomiast dno. Jak już się coś zrzyna to nie powinno się tego przerabiać - a zwłaszcza przerabiać na gorsze. Zero klimatu, zero strachu, nieścisłości, słaba gra aktorska. 2/10 tylko dlatego, ze czasami były fajne akcje.
wlasciwie trudno mowic ze ekranizacja gry "zrzyna"
na tym to polega
no a przerobic raczej trzeba, no chyba ze ktos chce ogladac film z gry
no ale ze nie powinno sie przerabiac na gorsze to sie zgodze, mnie tez sie nie podobalo
klimatu, strachu ani napiecia nie ma,a i aktorzy graja rowniez slabo
i mnostwo wad ze strony technicznej
3/10
chodziło mi o to, ze akcja dzieje się w Racoon City i jest tam też Nemesis i ni z tąd ni zowąd gościówa go zabija, nie jest to nawa historia i nie jest to uzupełnienie starej - tylko wprowadzenie bajzlu do fabuły, autorzy mieli chyba na myśli "zerżnijmy to z gry i powwalajmy losowe kawałki hurr durr" "no i niech będzie scena rodem z titanica hyuck hyuck" ten film to porażka na całej linii, do tego stopnia, że przez długi czas myślałem że reżyserem tego filmu był uwe boll, do pełni "szczęścia" to chyba tylko jednorożców tam brakuje
o tak, sam sprawdzilem w ktoryms momencie filmu na filmwebie czy to czasem nie uwe krecil bo tez odnioslem takie wrazenie
co do tego co piszesz na temat fabuly
sam fakt tego ze wzieli bohaterow czy lokacje z gierki i walneli tam jakas fabule inna niz w grze mi nie przeszkadzaloby zupelnie
chociaz gre bardzo lubie to na wiernosci fabule przy ekranizacji mi nie zalezy
wedlug mnie to moga brac z gry co chca i wymyslac jaka tam chca fabule(oczywiscie bez przesady) pod 1warunkiem
pod warunkiem ze wyjdzie z tego dobry film
ten film nie jest dobry, jest zly
ale co mnie najbardziej razi to przede wszystkim brak jakiegokolwiek napiecia czy klimatu (a gra budowala po mistrzowsku napiecie i miala swietny klimt)
i sposob realizacji, wszystko jest tak zrobione jakby tworcy 1x w zyciu dostali w lapy kamere i poszli robic film, a na koniec ucpali sie i schlali i postanowili to zmontowac i dolozyc muzyke
podobnie bylo z czescia 1 z tym ze 2 jest jeszcze gorsza
jesli masz ochote to zapraszam do dyskusji na temat czesci 1
http://www.filmweb.pl/film/Resident+Evil-2002-31741/discussion/ten+film+ssie%2C+ 3+10,1746258
zaznacze ze chodzi raczej o same wady bo glowna zaleta filmu jest taka ze nie byl zbyt dlugi i nie stracilem wiele czasu na obejrzenie go dzisiaj