Przeciez ten film to megakicha do kwadratu, co wy w nim widzicie? Jest sto razy gorszy od jedynki. Argumenty? Prosze bardzo, mam ich wiele. Po pierwsze przypomina troche bardziej bajke anizeli film, po drugie operator kamery powinien sie zastanowic co robi w tym zawodzie, po trzecie to nie jest horror, bo ani przez moment sie nie balem, a po czwarte okropnie nudzi. 1/10.
Heheheh. Wkońcu znalazłem kogoś kogo zdanie moge podzielić. Film nie był ani nawiązaniem do gry ani do części pierwszej. Gra miała swój klimat a RE:A go nie ma. W każdym razie co do gatunku to nie jest z pewnością horror, co najwyżej film akcji (połączenie Robocopa, Terminatora i Tomb Raidera) gdzie panny mają więkcze jaja niż buhaj holenderski i sypią durnymi tekstami z dupy wziętymi. Operator rzeczywiście był pewno na prochach i go energia roznosiła. Odniośnie do nawiązania do częsci pierwszej zombie powstawały poprzez ugryzienie itp. a w części drugiej zaczeły wyskakiwać z grobów (niewiem, może jeden z nich był nekrofilem i ...). Z kolei jaki był cel wysłania do miasta maszynki do mięsa na pilota skoro i tak miasto miało być zbombardowane. Film ten nie miał poprostu ani odpowiedniego klimatu ani też rozbudowanej fabuły. Dno...
Macie całkowitą rację, ten filmik to totalna porażka ! Mam nadzieję, iż nie będzie dystrybutowany u nas w kraju. Kicha roku zdecydowanie...nawet Milla się zeszmaciła.
owszem film nie dorównywał pierwszej części, ale nie zgodze się że do niej nie nawiązywał, widziałem też dużo podobnych scen do Residen Evil 3 Nemezis (gry). Co do tego, dlaczego zombiaki na cmentarzu wstały- prawdopodobnie T-virus który w powietrzu się przenosi, przeniknął jakimś dziwacznym sposobem do gleby, może to było naciągane, ale pamiętam, że w grze Resident Evil 3 Nemezis, również na cmentarzu z ziemi zombiaki wyłaziły. Co do celu wysłania maszynki do mięsa (chodzi chyba o Nemezisa) - pewnie cel był taki, że Ziomale, którzy Nemezisa "zrobili" chcieli zaobserwować jego zdolności bojowe, a z drugiej strony może mieli nadzieje, że dzięki "młynkowi do mięsa" będzie dało się opanować sytuacje i nie będą musieli stosować tak radykalnych środków by zneutralizować zombiaki (osobiście nie sądze aby o to im chodziło). Tak czy siak nie ma się za bardzo nad czym rozwodzić. Błędy w fabule były choć ja bym wymienił raczej inne niż mój poprzednik. Ogólnie rzecz biorąc druga część Residenta jest średnim filmem akcji o cienkiej fabule i nawet fajnych efektach. Najgorsza jest muzyka, właściwie muzyka jest żadna. Wielki atutem jedynki była wałaśnie NIESAMOWITA muza Mensona, a w części drugiej mamy jakąś żenujące brzdąkanie, bez kszty klimatu... tylko troche szkoda, bo miałem nadzieje, że to będzie dobry film, a ci śmieciarze zmarnowali znakomity pomysł.
to było nawiązanie do gry ciołku!!! niech ci przypomne gra resident evil CV na dreamcasta zombi na cmentarzu i z grobów albo resident evil 3 na psx jak wyłaziły z ziemi...ja pierdole tak to jest gdy ci co nie znaja gry biora sie do komentowania filmu..pfffffff
to było nawiązanie do gry ciołku!!! niech ci przypomne gra resident evil CV na dreamcasta zombi na cmentarzu i z grobów albo resident evil 3 na psx jak wyłaziły z ziemi...ja pierdole tak to jest gdy ci co nie znaja gry biora sie do komentowania filmu..pfffffff
Jednemu z zombiaków z cmentarza wyszły robaki przez oczy
jak on widział.
Może oczu nie potrzebował.
W filmie RE 2: Apokalipsa zrobili z Nemesisa jakiegoś pozytywnego bohatera.
W grze Nemesis był zły do końca i to Jill go zabiła.
Alice ma super moce, zabiła człowieka przez kamere
i zmienili w jakiegoś Terminatora.
Jil pali, przeklina i nikt i nic ją nie obchodzi.
Murzyn L.J. robi zamach lewą ręką a uderzył prawą
Alice biega po ścianach, skacze na dziesięć metrów w góre itp.
Jedna rakieta niszczy dwa chelikoptery tego nawet terroryści w Iraku nie potrafią zrobić.
rakieta przelatuje przez siatke.
To że się nie bałeś, nie świadczy o tym, że to nie jest horror. Ja na połowie komedii się nie śmieje, chyba że jest jakiś odjazd, ale wcale nie uwarzam że to nie są komedie. A za kamerą siedział Pinokio i sznureczki mu się zaplątały, biedak nie wiedział co robi :D
Każdy ma swoje zdanie :D
Nie znacie się lamusy! Jeżeli waszymi ulubionymi filmami są głupie komedyjki, a na kompie gracie w Sapera i Pasjansa...
Lamus to twoja stara dupo łysa... film jest kiepski po prostu, choc pewnie o tym wiesz i boli cie to, iż ci sie takie cos podoba (myślę tak bo nawet żadnych kontrargumentow nie podałeś, żałosne..)
Kolejny anonim mądrala...film jest zrobiony dla graczy! Odpowiedz zalogowany...bo z widmami nie będę pisał!
ten film od głupiej komedyjki się niczym nie różni - bo mnie tylko rozbawił! ile Ty masz lat chłopcze? poucz się lepiej troche więcej a nie podniecaj się takim badziewiastym filmem jak ten......gorszego niby "horroru" w życiu niewidziałem! (a po drugie horror to niejest)
p.s. to nie ja wcześniej pisałem by the way
Boże co za bzdury... "film jest robiony dla graczy"- i co z tego? Czy "gracze" to upośledzeni umysłowo 11-latkowie? Co to ma do rzeczy w ogóle? Czy zarzuty, że jak "nie lubisz takiego gatunku kina, to spier*****". Jakiego gatunku? Mega gniotów? Jeśli tak, to owszem, nie lubię gatunku totalnych porażek. Lubię kino popcornowe, ale to nie oznacza od razu, że te filmy muszą być takim dnem. A RE2 jest właśnie absolutną porażką, śmieszną "superprodukcją" za jakieś nędzne 20mln$, niemal tak samo beznadziejną, jak ultra-gniot AvP. Żeby nie było, "jestem graczem", i grałem w gry z serii RE (intro RE2 było lepsze niż cały ten film). A przy okazji filmu: zauważcie scenę, w której ta kukła Nemezis strzela z wyrzutni rakiet do głównej bohaterki, która w max kiczowatych ujęciach skacze na 10 metrów w górę, przeskakuje nad ogrodzeniem, i ląduje na dachu samochodu. Nemezis strzela w samochód, ona znowu idiotycznie uskakuje, tymczasem rakieta... przelatuje przez siatkę, jakby jej tam w ogóle nie było:D Rozumiem, że pocisk zmieścił sie w "oczku" siatki... Kurczę, po co ja się w ogóle tak produkuję w temacie tej popłuczyny po marce RE...
Film wcale nie jest megakichą, znam wiele filmów, które w ogóle powinny zostać na etapie scenariusza a jednak ukazały się i teraz są puszczane jako kolejne "megahity" w polsacie czy jakimś tvn siedem. Nie oceniaj filmu jeżeli nie lubisz tego gatunku. Już po pierwszej częsci widać było że horror to, to niebędzie. Zgadzam się że ambitny nie jest i nie ma klimatu gry ale można sobie usiąść i obejrzeć coś niezobowiązującego. Osobiście traktuje go jako luźną historię opierającą się o świat gry. Nie podobało Ci się bo spodziewałeś się czegoś innego ale film wcale nie jest taki zły jak możnaby wywnioskować z Twojej wypowiedzi.
"Osobiście traktuje go jako luźną historię opierającą się o świat gry" ja czytałem te wsztkie 100(uuuf troche to było) postów ty to powiedzałe jak dalmie Naj lepej i chyba nic dodać nic ujać, pozdro =)
zoltan fimo - maniacy skad mozna wziasc napisy do tego filmu????na stronce www.napisy.org ich nie ma i co ja mam zrobic?......:-)Pozdro dla mojej gosposi:-)
Nie ma? Sprawdź dobrze :) Ja znalazłem aż 21 różnych napisów. Wpisz w wyszukiwarce Resident evil i przejdź na 4 lub/i 5 stonę z kolei (mozna przejść do tych strony klikając na numerki na samym dole). Na temat filmu się nie wypowiadam, jeszcze go nie widziałem (a nieomieszkam zobaczyć :)).
Pozdro
Mr. Mangas
no faktycznie są na 4\5 strone senkjiu si ....(ale dla czego nie na pierwszej?) pozdro dla wszystkich zmanierowanych foczek:-) ps.zatrudnie nową gosposie......
To nie jest horror po pierwsze...................... .............................. ......
Z jednym się zgadzam.To nie horror!Ale aż taki zły niejest.Awogule jak film sie niepodoba to poco wogule gęby otwieracie,bezmuzgi jedne!
"niejest", "awogule", "niepodoba", "poco", "wogule", "bezmuzgi" - hehe, słowotwórstwo pierwsza klasa, najpierw się zastanów co piszesz, zanim zaczniesz kogoś wyzywać :D
Te,wafel,odpierdol się od pisma.Zazwyczaj się patrzy na to co człowiek pisze,chyba że niema się nic ciekawego do powiedzenia!
Jedynka dla mnie byla swietna!!!!!!!!!!!na dwojke czekal z utesknieniem , kurde nawet z neta nie chcialem divx bo wolaleb obejrzec na dvd troszke poczekac i co takie dno!!!!!!!!!!!!!!!!!!111maskra , nemezis kuerde i jego walka z allice to wygladalo jak by walczyl wojowniczy zolw ninja:/ straszny film juz wiecej nie pisz, jedynka byla ekstra:/
jednym słowem Resident Evil 2: Apokalipsa to totalna porażka i beznadzieja film nie zrobiony pod widza tylko dal kasy