Reżyser chyba przeszedł wszystkie Residenty na wszystkie konsole, bo smaczków nawiązujących do gier było od groma...
Rozwaliła mnie akcja z księdzem w Kościele i szybkie Lickery...bankowo będzie 3 część...Nemesis biegający z bazooką dawał radę!
fakt, NEmy był niezły
ale cały film mi ogólnie przypominał film początkowy z RE 3
nawet jest taka scena jak jest przybliżenie na tkai kask lezący na ziemi
żywcem wyrwany z tego filmu!!
boze nobo tak mialo byc po 1 czescie wszyscy nazekali ze film z gra mial malo w spulnego a 2 jest tego od cholery masz najwiecej z 3 czesci gry i dla tego ten film wymiata a 1 jest przy nim cienka jak dupa komara acz kolwiek bardzo mi sie podobala 1 czesc ale teraz 1 musi uznac wyzszosc 2 a mowia ze seqele sa przewaznie slabe re2 jest tego przeciwienstwem jeaa ide kimac . :]
1 musi uznać wyższość 2 a mówią że seqele sa przeważnie słabe
RE 2 jest tego przeciwieństwem
Jakim przeciwieństwem RE 2 jest słaby w porównaniu z pierwszą częścią częścią filmu i grami.
Fabuła RE: Apocalypse nie ma sensu
Zmarli zakopani na cmętarzu zarazili się wirusem T,
Nemesis staje się dobry to chyba wzięli z filmu Spider-Mana 2
tam też na końcu Dr Octopus stał się dobry.
Czy z części 3 gry w RE: Apocalypse są Hunter, Brain Sucker,
Grave Digger, Pająki i inne potwory
nie w RE: Apocalypse są tylko zombi, psy, Lickery z gry RE 2
i nieudolnie zrobiony Nemesis
z trzeciej części gry są Carlos, Nicholai i Jill
niestety daleko im do tych z gry.
Liczy się nie tylko akcje i strzelaniny ale też fabuła i klimat.
To jeśli tak do zywce wzieli duzo z Code Veronica - scena z helikopterem i scena z rzuconym pistoletem
to chyba dobrze ze tez cos jest z tej czesci gry nie :] ja tam nie wiem bo nie gralem w code veronica
Najpierw była na Dreama, gdzie Steve miała twarz di Caprio, co strasznie wszyscy gracze zjeb..., a potem wyszła unowocześniona wersja na PS2, mam w obie wersje
hehe dobry hehe nie "nie grałem w CV nie mam PS na chacie " to jest ten co sie zna :):) nie no spoko pissssssss ..ale przyznacie ze wszystiee gry RE to perełki a film w porównaniu do gry to ciepłe gówienko... aha tylko nie wytykac mi ze sie nie znam na grach bo grałem w RE1,2,3 ,CV i resident evil zero na PS2 :):)pozdro
To chyba nie grałeś w SILENT HILL...to zjada wszystkie Residenty na Sniadanko!!!!!!!!!
Nie prawda! Ja zdecydowanie bardziej wolę grac w RE, SH ma za ciężki dla mnie klimat, aż strach grać, wolę residentową wyżywkę. Oglądaliscie może Drabinę Jakubowa? Bo podobno goście od SH wzorowali się na tym filmie...
Jezoo, te Podobno wzorowali się na tym filmie mnie niszczy :) Fakt że się wzorowali, ale to tylko niewielka część całości. Wzorowali sieteż chodźby na Blue Velvet czy na twórczości Salvadora Dali. Ale fakt faktem Drabina Jakubowa łoi czaszke.
Gry Resident Evil są dobre
Pierwsza część filmu była połączeniem gier RE 1 i 2 miała
też elementy z Cube i Matrixa
Zamiast wziąść postacie z gry wcisnęli Alice, Rain, Matta i innych.
Z potworów są tylko zombii, psy i jeden Licker.
Dróga część jest gorsza od pierwszej
z gier wzięli Jill, Carlosa, Nicholaia i Nemesisa
nie są oni jednak tacy sami jak w grze
Carlos i Nicholai nie pasują Carlos jest za stary
Nicholai za młody i nie ma tego groźnego wyglądu z gry.
Nemesis jest słaby w porównaniu z Nemesisem z gry
przypomina se że był Mattem i staje się dobry.
Jill Valentine to nie ta sama co w grach RE 1 i 3
Jill strzela do kajdanek zamiast użyć klucza
marnuje naboje a w mieście jest pełno zombii.
Hej ! Ale matoł z Ciebie. To co mieli zrobic ? Gre na żywca przenieść z PS ba ekran ? I co dać każdemu w kinie konsole i niech sobie sam dogra takie zakonczenie jak chce ? Idiota jestes i tyle. Widze ze malo wiesz o produkcjach filmowych.
Resident Evil: Apokalipsa i Obcy kontra Predator to gówno.
Głupie pomysły w Resident Evil: Apokalipsa:
Nemesis rusza się jak gumowa Godzilla, prubóje karate,
Nemesis staje się dobry, Alice zabija przez kamery itd.
Głupie pomysły w Obcy kontra Predator:
zapasy Predatora i Obcego, Predator łapie Obcego i wywija nim młynki,
Predatorzy uczący ludzi jak w książkach Danikena itp.
Głupie teksty Jill, Alice, Nicholaia, Carlosa, dziennikarki, murzyna L.J.
albo te z Obcy kontra Predator są jeszcze bardziej infantylne
"Księżyc łowcy", "Wróg mojego wroga jest moim przyjacielem" itp.
Paul Anderson wie dużo o produkcjach filmowych zwłaszcza jak je niszczyć i robić z nich głupie komedje.
Ty jesteś idiota i matoł taki sam jak Paul Anderson.
ehh widac ze kazdy tu to madafaker i wszystkich zabija po przebudzeniu normalnie jak rambo....
mentalnosc POLAKOW - kazdy mysli ze wie najlepiej :/
po ch*** sie wypowiadacie na tym forum, skoro takie z was lolki to moze zaraz piszcie recenzje do CINEMA; peace ludzie i dalej toczcie wojny
W Rambo 4 John Rambo będzie walczył z terrorystami z Al-Kaidy
to idealny film dla Paula Andersona.
Rambo 5 to może będzie Rambo vs Predator.
A chciałem tu cus senswnego powidzec o RE nom wieci jak to jest tak jaz TR niby dobry ale nie ma klmaty gry jak i RE no może 1 miała z deczka ale dwójak to juz wogule gry nie czuje sa potwrki sa i Poscie z gry ale to nie to samo pamietacje może z RE1 to pocztkwe into ? hehe to było LOL ! hehe ech... a co do CV to też sie podpisuje ze te akcje był rodem z Gry pozdro.