PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95743}

Resident Evil 2: Apokalipsa

Resident Evil: Apocalypse
2004
6,7 84 tys. ocen
6,7 10 1 83728
4,2 20 krytyków
Resident Evil 2: Apokalipsa
powrót do forum filmu Resident Evil 2: Apokalipsa

Nadszedł czas na ocenę kolejnej części RE! Pokuszę się o punkty już na samym początku - sprawiedliwe 8/10. Plusy:
- Milla Jovovich
- Sienna Guilory
- więcej powiązań z grą
- efekty
- sceny w kościele
- walki!
- Nemesis!
- zakończenie
- nie nudzi
Minusy:
- mało przekonywujące zombie
- akcja kosztem klimatu
- mniej wyrazista muzyka

ocenił(a) film na 3
violento_2

"- Nemesis! "

Ten pierdoła wg ciebie to plus? Nie mam pytań... W grze koleś podbiegał i dwoma ciosami wysyłał na cmentarz, a tutaj dał się skopać lasce dwa razy niższej od niego... :/

ocenił(a) film na 3
violento_2

"Pokuszę się o punkty już na samym początku - sprawiedliwe 8/10"

Dawanie takiej oceny kupie łajna (i krzywdzenie w ten sposób filmów przeciętnych lub niezłych, które mimo wszystko są od RE2 lepsze) nie jest w żadnym stopniu sprawiedliwe.

"Milla Jovovich"

Drewniana, pozbawiona wyrazu i charyzmy. W dodatku gra jakąś kretyńską "superwoman".

"Sienna Guilory"

Chyba nawet moja siostra lepiej by Jill Valentine zagrała.

"więcej powiązań z grą"

To jest plus.

"efekty"

Za dużo. Zombiaki sztuczne i mało zombiakowate.

"sceny w kościele"

Pastor karmiący zzombifikowaną siostrę to faktycznie świetna scena. Albo superwoman, która motorem wpada przez okno (dla niekumatych - to była ironia w stanie czystym i kosmicznym).

"walki!"

Chyba walka - cały film nią jest.

"Nemesis!"

Ten łamaga? Oryginał zjada go na śniadanie, a to jest oferma batalionowa, niemrawa, pozbawiona emocji i żądzy krwi, dająca się skopać o połowę mniejszej kobitce.

"zakończenie"

Mnie ono po prostu osłabiło.
Dość już tej całej superwoman! Nie powinno jej w ogóle być już w pierwszej części, a zapowiadają, że się pojawi także w kolejnym filmie!
A detonacja bomby atomowej nie była w połowie nawet tak widowiskowa, jak w grze.

"nie nudzi"

I co z tego? Naładować scen akcji do jednego filmu to o wiele za mało, żeby był dobry.
A nawet ta ciągła strzelanina po jakimś czasie zaczyna męczyć.

Der_SpeeDer

Ogólnie film jest słabszy od części 2. Najbardziej rozwaliły mnie zombie co biegły z dużą prędkością ( od kiedy to zombie biega? ) Nemezis prosił się o pomstę do nieba, co to miało byc?. W grze każde pojawienie się nemezisa przyprawiało o ciarki, a okrzyk staaaars przyprawiał o zawał. Tutaj nemesis nie dosc że nie straszny, to był sztywny jak kloc. Moim zdaniem film byłby lepszy gdyby główną postacią był Leon Scott Kennedy

ocenił(a) film na 1
neo7878

Najgorsza część dopuścili się profanacji wielu postaci tylu ukręconych głów to nie widziałem jeszcze w żadnym filmie totalny gniot liczyłem na to że będzie to film inny od pierwszej części i był zrobili jeszcze większe gówno !!!
Z tym Leonem to świetny pomysł fajny bohater tylko jeszcze muszą film zrobić w zupełnie innym stylu bo jak mają trzymać się serii to lepiej niech już nic nie robią !!!

ocenił(a) film na 7
neo7878

"Ogólnie film jest słabszy od części 2."

chyba od pierwszej części.

"Najbardziej rozwaliły mnie zombie co biegły z dużą prędkością"

A gdzie Ty tam zobaczyłeś biegające zombie?
Jedyne "biegające zombie" jakie widziałem wystąpiły w remake'u "Świtu Żywych Trupów".