PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95743}

Resident Evil 2: Apokalipsa

Resident Evil: Apocalypse
2004
6,7 84 tys. ocen
6,7 10 1 83728
4,2 20 krytyków
Resident Evil 2: Apokalipsa
powrót do forum filmu Resident Evil 2: Apokalipsa

Resident Matrix ??

ocenił(a) film na 6

Heh mam nadzieje że cały film będzie leprzy nish zwaistun. Gdy oglądałem zwaistun to ash mnie brało na śmiech gdy widziałem mille zbiegającą z wierzowca :D. to jush bedzie jakiś s-f sensacyjny a nie thriller. Jedynka była spko idealna jednorawoa nie powtarzalna - ale dwójka to jush chyba bedzie przesadzona - obym sie mylił

WODNY

gdbys sie dobrze przygladnol zobaczylbys ze Alice jest przypieta lina i nawet ona niepotrafi zbiegac z wierzowca jak to jest w filmach z Hong Kong

ocenił(a) film na 6
shadowmanzb

I tak Bajka bedzie. A liny nie widziałem ;] albo może jej nie ma byc widać tylko że tesh sie walneli tak jak w filmach z hong kongu że jej nie miało być widac a widać :P. RESIDENT EVIL 1 - jest The Best

użytkownik usunięty
WODNY

Może zamisat sie zachwycać jedynką poczekaj na dwójke ;) i tylko pisac ze be po zwiastunie, no i jeszcze pisaź ze film to bajka to czysty absurt bajki to kisązeczki kolorwe a nie filmy film na na podstawie bajki nazywamy film basniowy a nie :P i jeszcze jedno jak nie widzisz link to już wogule oszczedz sobie fatygi i nie patrz na to kto co tylko jak szypką i głosnio stzrelają do zombie :D

Re 2 to ciepłe gówno!!!!!!!!!! w porównaniu do jedynki a tym bardziej do gry RE 3nemesis... cżłowieku nie pierdol ze to cos jest fajne bo sam siebie oszukujesz matole zmieniona fabuła ogolnie kiczowata ..ten film ma wciagac a nie nudzic mam nadzieje ze nie zjebia filmu silent hill bo jak tak to ja pierdole te filmy

nowi_ls_2

Film bardzo podoba się fanom gier i tak ma być, a to że Alice jest takim super hirołem - wystarczyło w grze spotkać się z Weskerem i wszystko wiadomo. A poza tym nie musisz obrażać ludzi o odmiennym guście niż Ty...

ocenił(a) film na 6
sawa

a Ja za tydziń obejrze sobie ten film i bede wiezdiałczy ejstdobry czy zły. Mam nadziej że bedzie klimat ma być strasznie ma być Zajebiscie jak nie to to jeszcze wruce "D:D:D

użytkownik usunięty
sawa

Wesker był zły.
Nemesis i Nicholai też byli źli.
Były też wypowiedzi fanów gier którym film Resident Evil: Apocalypse
się nie podoba więc nie pisz za wszystkich fanów gier tylko za siebie.
Ja mówie za siebie w porównaniu z grami i pierwszą częścią
to Resident Evil: Apocalypse jest cieńki.
W filmach brakowało mi Chrisa, Billego, Jill i Rebeki
W filmie RE: Apocalypse jest Jill ale nie ta sama co w grze.

Jasne że jest cienki, ale nie ma innego a ten film mi sie podoba. Zawsze mógłbybyć duzo lepszy ale jest jaki jest i mi się podoba. Wszystkim moim znajomym którzy grali w RE też się podobał, znacznie bardziej niż pierwsza częśc.

użytkownik usunięty
sawa

Nemesis który przypomniał se że był Mattem i stał się dobry
to jakiś cud
tak jak to że zmarli zakopani na cmętarzu zarazili się wirusem T
Dobrze że chociaż Nicholaiowi zmienili nazwisko z Ginovaef na Sokołow.
Carlos w filmie nie jest latynosem tylko żydem.
RE: Apocalypse to nie horror.

Jeszcze nie ogladalem filmu, ktory by sie spodobal wszystkim widzom. Ty znasz taki?

ocenił(a) film na 6
VvX

JEŻELI SIE ZAWIODE I NIE BEDE SIE CHOCIAŻ TROCHE BAŁ TO SIE WQRWIE.

heh pamientam jak pierwszy raz oberjzałem sobie Resident evil 1. Kurde akcja piwko (warka strong) 24 ciemno jak w dupie i zpusciłem sobie japiernicze a ja jeszcze mam tak zjecane że staram sie schizowac jak ogladam takie filmy - hehe znacyz sie że naprawde zombie wyjgą :D:D. Kurde tyle rzy zem sie wystraszył na tym filmie a najlepiej jak sie go oglądam z dziewczynami :D:D heh jak mnie jedna złapała za ręke i uszczypła to do teraz mam ślad :P heh no nic jak sie zawiode albo nei zawiode to anpsize :D:D nerq

użytkownik usunięty
WODNY

Jeżęli chcesz się przestraszyć obejrzyj lepiej film "Inni" lub z troche nowszych "Osadę"(chociaż ona jest trochę lżejsza). RE2 to już raczej film akcji niż horror.

użytkownik usunięty

A czego można się przestraszyć w Innych? TO już lepiej luknij Drabinę Jakubowa (nareszcie obejżałem) tam mozna się przestraszyć

użytkownik usunięty

"Inni" mają szczególny klimat, jeżeli film ogląda się po ciemku (najlepiej w nocy) wtedy czuję się atmosfere napięcia (strach przed tym czego nie widać).

ocenił(a) film na 6

Hehe OSADA o jest lipa nie horror 2 razy w kinie na tym byłem (za darmo mam) i ogulnie to tylko jeden straszny motyw wtedy co ta laska do dołu wpada. A co do Innych hmm zaczołem oglądać po 10 minutach zakonczyłem oglądanie.

Chcesz sie bać :) puść sobie CANDYMAN a puźniej do lustra i 5 razy powtórz CANDYMAN CANDYMAN CANDYMAN CANDYMAN CANDYMAAAANN ;]

ocenił(a) film na 2
WODNY

Film ogólnie mi się w miarę podobał, ale fabuła jest kaszanowata na przykład:
- zombie spod ziemi
- szybcy zombie
- ludzkie uczuia u nemesisa, dobry żart
- Alice zabija na końcu gościa siłą woli - kolejny żart
- oraz cała gama niedociągnięć
Nie jest to najgorszy film o zombie, ale najlepszy też nie jest...

użytkownik usunięty
WODNY

Tylko że Candyman opiera się na rzeźni, a Osada i Inni na klimacie. Jeżeli rzeczywiście skończyłeś oglądać po 10 minutach to na pewno nie poczułeś klimatu filmu. Ich nie da się oglądać myśląc o gumisiach, im trzeba poświęcić całą uwage i dać się wciągnąć w wykreowany przez reżyserów świat.