heeeeeh....ogladnalem....jedyn ka byla nijaka i mialem nadzieje ze skoro Mila wyszla na ulice to wreszcie zacznie sie cos dziać.
Nic z tego! Makabra....Rezyser ze scenarzysta chyba nie bardzo wiedzieli co mają zrobic. Czy film na podstawie scenariusza residenta? czy moze poprostu film o zombiakach wykorzystując postaci z residenta z nowym scenariuszem...Nie wiedzieli wiec zmieszali! Zmieszali wszyyyyyyyyyyyystko!!!!!! Fragmenty fabularne z gry + zupelnie nowe elementy historii (wiecej ich bylo) + nawet sceny z intra do gry (ekipa stars atakujaca zombiaki w miescie i kask lezacy na ziemi). W sumie dalo to tak choleeeernieeeeee niespojny film ze powinno sie scenarzystom licencje odebrac. TOSZ TO BYLA TOTALNA AMATORSZCZYZNA!
Sam zarys fabularny byl ok -i pomijam fakt ze ma niewiele wspolnego z grą bo to nie jest wazne. Z Mili zrobili supermutanta i ok -niech im bedzie. Ale sposob jak dochodzilo do tego wszystkiego byl zenujący. Kamery w akcjach lataja jak szalone robiąc kompletną papke.
Zombiaki padaja od uderzenia w klate, tracą przytomnosc od zwyklego ich "bicia".....tak tak...w ryj albo bebechy zombiakowi i wszystko spoko ;) Mila wpada z motorem przez okno kosciola 20 m nad ziemia (ja rozumiem ze Mila jest supermutantem ale ten motor tez byl?) W idiotyczny sposob rozwala wrogów. Jill Valentine byl cholernie tandetna. Gra aktorska na poziomie dubbingu do filmów Jackie Chana.
Zwoleniania klatkowane -strasznie to wyglada!!!! jak z fimów akcji z poczatku lat 80-tych!! (choc momentami nawet zdawalo to egzamin przy paru ujeciach zombiakow-ale i tak za duzo tych zwolnien). Jedna fajna scena to dzieci w szkole.
Jakos to w sumie ogladnalem i nawet mnie zajął ten film ale to dlatego ze lubie filmy o zombiakach i lubie residenta wiec z ciekawosci ogladalem.
Dziwi mnie ze rezyser ktory ma na swoim koncie 2 swietne filmy - Mortal Kombat i Event Horizont odwala taką kaszane! (Resident i Alien vS Predator) Wyraznie widac tą samą tandetna reke co przy Alien vs Predator.
Gdyby nie Mila ten film zupelnie nie mialby uroku.
Dlaczego do tego filmu nie wzieli Goerga Romero (rezysera m.in. Nocy i Switu Zywych Trupow) ?????????!!!!!!
Az boje sie pomyslec co sie stanie z Silent Hill.......................... ..