PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95743}

Resident Evil 2: Apokalipsa

Resident Evil: Apocalypse
2004
6,7 84 tys. ocen
6,7 10 1 83728
4,2 20 krytyków
Resident Evil 2: Apokalipsa
powrót do forum filmu Resident Evil 2: Apokalipsa

Juz 3 jest duzo lepsza od tego gniotu o 1 nie wspominajac.

ocenił(a) film na 9
arek209

zależy jak komu leży: 1 była chyba najbardziej "straszna", natomiast 2 wg mnie najlepiej przeniosła klimat gry do filmu i bardziej mi się podobała,

ocenił(a) film na 4
pimpek_4

Klimat gry do filmu? Ta część ZABIŁA ten klimat nieudolnie go imitując moim zdaniem. Przecież to, jak potraktowali postaci z gry jest ciosem dla fanów serii RE, przynajmniej dla mnie. Na pierwszym planie mamy super mutanta Alice i Nemesis'a - terminatora, marionetkę i lovelaska.

RE 2 to gniot według mnie. Jeśli ktoś bardzo lubi serię RE w postaci gry, niec ogląda ten film z dystansem i niech nie obiecuje sobie za wiele... Do ostatnich minut filmu nic się nie zmieni.

ocenił(a) film na 9
Fishbon3r

Nie zabiła. Miała klimat. jedynka rowniez. Trójka to wogole go nie posiada. To do tematu Pimpka. A co do twojego to fakt Nemesis...kaszana. Mogl chodzic i roz****dalac wszystko i wszystkich wkolo. Ale widac Rezyser to pojeb. Serie Resident Evil ubustwiam wręcz odkąd sie pojawila:)) Moja uluboiona czesc to "Resident Evil 2", "Resident Evil 3: Nemesis" oraz najlepsza z nim "Resident Evil 4".

POZDROWIENIA!!