mnie jedno zaciekawilo:Na poczatku filmu w telewizi mowia o "falach zbrodni" ,pozniej gdy Alice wychodzi z tego laboratorium (chyba)nagłowki gazet glosza ze zmarli chodza ,a jeszcze pozniej gdy mieszkancy miasta uciekaja przez te brame niektorym udalo sie uciec ,wiec wiedzieli co sie tam dzieje.No i niech mi ktos wyjasni :jesli najpierw w to uwierzono ,to dlaczego pozniej mowiono ,ze to wielki przekret.Przeciez mowiono o tym w telewizji ,pisano w gazetach ,a nawet byli swiadkowie ,wiec dlaczego nikt "z zewnatrz" o tym nie wiedzial :/
Poprostu to zatuszowali zręcznie i tyle :)
W sumie newiem jak to zrobili ale nich im będzie, ale z tego co pamietam to nie dużó ludiz uciekło z miasta
ludzie to film o zombi a nie o myślicielach ...jak chcecie czegos głępszego np. wyciagnąć cos z filmu to idzcie na kino ambitne czy cos w tym stylu ;)
Też tak myślę.
Ten film nigdy nie miał być jakiś super głęboki. Tutaj chodzi o rozwałkę. Jest dobry do obejrzenia raz.. z kumplami... przy piwie... Miał dostarczyć rozrywki bez żadnych zobowiązań. Fakt faktem.. mogło być znacznie lepiej, ale dla fana gry RE film ma wartość raczej sentymentalną i nic poza tym. Lepsze to niż Alone in the Dark.... :)
Chociaż z tą rozwałką troche przesadzili. Wiem że gra RE też jest grą akcji, ale jakby nie było projektu Alice, czyli Alice bez super mocy byłoby Moim zdaniem lepiej.
Jeszcze lepiej byłoby gdyby Alice w ogóle nie pojawiła się w filmach. Najlepiej byłoby jednak gdyby w ogóle nie powstały bo tylko psują reputacje grom .
Niezgadzam się z tym co powiedziała Kaileena RE Apocalypsa jest na podstawie gry z dość dużą ilością wątków, film powinien też być chociaż trochę bardziej inteligentny a tu serwują nam nędzną siekanine zombie. Ten film powinien być inny niż seria ,,Żywych trupów" (która nie jest zła ale to właśnie w takich filmach chcemy zobaczyć siekaninę trupów, po RE oczekiwałem czegoś więcej)
hehehe:D:D a mnie sie najbardziej podobalo jak na samym poczatku w kosciele policjanci ze sluzb specjalnych nie mogli se dac rady z potworami a potem wpada Mila i robi porządek 3 strzałami:D:D:D ROTFL. głupi film ale da sie obejrzec:p
Nie rozumiem was. Mnie film się bardzo podobał. A na pewno już był dużo lepszy od jedynki.... Wymiencie jakieś konkretne błędy, bo na razie to słyszę tylko taki że było za dużo akcji, a według mnie to nie jest wada. W końcu to horror akcji, a nie film psychologiczny. A jeśli chodzi o tą sprawę z zatuszowaniem incydentu w Raccoon City to jeśli Umbrella była taka wielka i miała odziały na całym świecie... a tym samym znaczną kontrolę nad rządami, to dlaczego miałoby to jej się nie udać ?