PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95743}

Resident Evil 2: Apokalipsa

Resident Evil: Apocalypse
2004
6,7 84 tys. ocen
6,7 10 1 83806
4,2 20 krytyków
Resident Evil 2: Apokalipsa
powrót do forum filmu Resident Evil 2: Apokalipsa

mnie jedno zaciekawilo:Na poczatku filmu w telewizi mowia o "falach zbrodni" ,pozniej gdy Alice wychodzi z tego laboratorium (chyba)nagłowki gazet glosza ze zmarli chodza ,a jeszcze pozniej gdy mieszkancy miasta uciekaja przez te brame niektorym udalo sie uciec ,wiec wiedzieli co sie tam dzieje.No i niech mi ktos wyjasni :jesli najpierw w to uwierzono ,to dlaczego pozniej mowiono ,ze to wielki przekret.Przeciez mowiono o tym w telewizji ,pisano w gazetach ,a nawet byli swiadkowie ,wiec dlaczego nikt "z zewnatrz" o tym nie wiedzial :/

ocenił(a) film na 8
utdkutd

No własnie, tak to jest, nie wiezieli co wymyslic i zrobili DNO!

ocenił(a) film na 7
utdkutd

Poprostu to zatuszowali zręcznie i tyle :)
W sumie newiem jak to zrobili ale nich im będzie, ale z tego co pamietam to nie dużó ludiz uciekło z miasta

spanky

ludzie to film o zombi a nie o myślicielach ...jak chcecie czegos głępszego np. wyciagnąć cos z filmu to idzcie na kino ambitne czy cos w tym stylu ;)

Kaileena_2

Też tak myślę.
Ten film nigdy nie miał być jakiś super głęboki. Tutaj chodzi o rozwałkę. Jest dobry do obejrzenia raz.. z kumplami... przy piwie... Miał dostarczyć rozrywki bez żadnych zobowiązań. Fakt faktem.. mogło być znacznie lepiej, ale dla fana gry RE film ma wartość raczej sentymentalną i nic poza tym. Lepsze to niż Alone in the Dark.... :)

ocenił(a) film na 8
Mithrill

Chociaż z tą rozwałką troche przesadzili. Wiem że gra RE też jest grą akcji, ale jakby nie było projektu Alice, czyli Alice bez super mocy byłoby Moim zdaniem lepiej.

ocenił(a) film na 3
InowroclawskiWilk

Jeszcze lepiej byłoby gdyby Alice w ogóle nie pojawiła się w filmach. Najlepiej byłoby jednak gdyby w ogóle nie powstały bo tylko psują reputacje grom .

Kaileena_2

Niezgadzam się z tym co powiedziała Kaileena RE Apocalypsa jest na podstawie gry z dość dużą ilością wątków, film powinien też być chociaż trochę bardziej inteligentny a tu serwują nam nędzną siekanine zombie. Ten film powinien być inny niż seria ,,Żywych trupów" (która nie jest zła ale to właśnie w takich filmach chcemy zobaczyć siekaninę trupów, po RE oczekiwałem czegoś więcej)

utdkutd

hehehe:D:D a mnie sie najbardziej podobalo jak na samym poczatku w kosciele policjanci ze sluzb specjalnych nie mogli se dac rady z potworami a potem wpada Mila i robi porządek 3 strzałami:D:D:D ROTFL. głupi film ale da sie obejrzec:p

użytkownik usunięty
utdkutd

Nie rozumiem was. Mnie film się bardzo podobał. A na pewno już był dużo lepszy od jedynki.... Wymiencie jakieś konkretne błędy, bo na razie to słyszę tylko taki że było za dużo akcji, a według mnie to nie jest wada. W końcu to horror akcji, a nie film psychologiczny. A jeśli chodzi o tą sprawę z zatuszowaniem incydentu w Raccoon City to jeśli Umbrella była taka wielka i miała odziały na całym świecie... a tym samym znaczną kontrolę nad rządami, to dlaczego miałoby to jej się nie udać ?