własnie obejrzałem, i sczerze mówiąc zawiodłem się, czekałem na ten film dwa lata, a dostałem dosc dziwnie i bezsensu pokręconą fabułę. Lecz są i plusy, scena walki w kościele lub z nemezisem są świetne, zakończenie tak samo, końcówka mi ise podobała bardzo, ale to nie to co chciałem zoabczyuc chyba
... ale kopia pewnie syfna. Ja widziałem tylko trailerek. Nieco irytująca muzyczka, ale kto co lubi:) Co jest takiego bezsensownego w fabule? Nawiązuje coś do gry?
baaardzo nawiązuje do gry
no ale fabułą jest bezsensu, to jest mniej więcej tak:
Alcie wychodzi na dwór i zastaje to wsyzstko tak jak na końcu jedynki, w tym czasie miasto zostaje otoczone jakims murem i wsyzscy ludzie sa w nim zamknięci, rano mają wysadzić bombe atomową któa zniszczy całe miasto. Wiec nasio bohaterowie znajdują schronienie w kościele, i tam zaskakują ich 3 lickery, kiedy konczy im sie aminucja, i doładnie w tmy momencie przez okno wskakuje na motorze Alice.
Razem idą sobie dalej i dzwoni telefon. Dzwoni Ashford ( tóy w filmie stworzył wirusa, ale jak wiadomo z gry to BIRKIN stworzył wirusa ale to szkopuł) i mówi , że je żeli odnajdą jego córkę Angele( któa w grze się nazywa Alexia wiec kojeny bład) to weźmie ich na helikotpterze wywiezie z maista przed wschodem. ida do skzoły odnajduja ja i razem odlatują, oczywiscie wcześniej ejst walka Alice i nemezisa podczas któej baaardzo wiele się wyjaśnia, nmógłbym powiedzieć co ale niechce psuć zabawy z oglądania, no i potem razem odlatują dosłownie w ostatniej sekundzie, lecz fala uderzeniowa zbija ich z trasy i spadaja w las, potem jest wyciemnienie i jest końcówka której również niezdradze :D