PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31741}
7,0 150 tys. ocen
7,0 10 1 149679
5,1 27 krytyków
Resident Evil
powrót do forum filmu Resident Evil

Film zachowuje momentami klimat wspaniałej gry jaką niewątpliwie jest Resident Evil. Niestety za dużo jest tu nawalanki. I ta okropna muzyka Mansona... Tfu, co ja mówię tego muzyką nie da się nazwać.!!!
Poza tym fatalny poziom aktorstwa. Milla się nie spisała. Poza tym reżyser ściqągał na potęgę klasyczne czwyty np. z Obcego. Nie uniknął paru nawiązań do własnych filmów.
Ogólnie filmowi nie brakuje napięcia, niezłe zakończenie, choć fabuła dość mętna. Często w filmie po prostu brak jakiejkolwiek logiki. Zresztą jak zwykle u Andersona....

ocenił(a) film na 9

absolutnie się z Tobą nie zgadzam
gry nie znam ale poza tym..... po 1. muzyka Mansona jest rewelacyjna, 2. Mila zagrała super!, 3. wykorzystanie znanych wątków uwiarygodniło całą historię. .... spowodowało, że nie jest to kolejna wyssana z palca bajeczka, pogoń za pomysłami tylko coś co się POTENCJALNIE może wydarzyć ;))) 4. brakuje napięcia mówisz hmm może 220 by pomogło ;)) dla mnei dawka w filmie była wystarczająca, żeby przykuć mnie do fotela i co jakiś czas 'podrzucić' ;)))) 5. logika mówisz??? :D :D :D horro z założenia jest baaaardzo logiczny tak jak niewątpliwie gra ;))), pozdrawiam Ag.

ocenił(a) film na 6
Bazylia

horror musi być logiczny
Milla jest dobrą aktorką, ale tutaj lata tylko w przykusych spódniczkach, żeby małolaty mogli się na nią napalać. Robi duże oczy... I nic więcej.

Muzyka Mansona jest dlatego kiepska, ze po prostu nie przystaje do filmu. Czy widziałaś kiedyś dobry horror z tego typu muzyką, która jest tak głoścna, ze nawet własnych myśli nie słychać?
Najgorsze jest to, ze jest ona wszechobecna...
poza tym nie wiem czy oglądałaś inne filmy Andersona. W każdym z nich stosuje te same łatwo przewidywalne chwyty - więc jak można mówić o zaskoczeniu?
Nawet horror musi być logiczny - jak każdy dobry film. Inaczej jest po prostu bzdurny i nie wierzy się w tę historię.