6,6 78 tys. ocen
6,6 10 1 77656
5,7 15 krytyków
Riddick
powrót do forum filmu Riddick

ocenił(a) film na 5

To że jest to kopia jedynki to chyba już zostało powiedziane wiele razy.

Mimo to, dialogi jak najbardziej na plus, a scena z zabiciem w 5s to już w ogóle mistrzostwo :)

Niestety końcówka totalnie zrypana. Goście jadą z 30 minut po baterie do samolotów a tam trach walka tralalala i johns zostawia riddicka i idzie. I patrzymy 5s a on już dobiegł do statku nikt go nie atakował nic się nie działo. No komedia jakiej dawno nie było :D

Po trailerach myślałem że to będzie jakaś kontynuacja kronik, a tymczasem mamy jakieś gadki przez pół filmu o kręgosłupie johnsa.

"MUSISZ MIEĆ PROSTY KRĘGOSŁUP" i tak od połowy filmu aż do końca BUAHAHHAHA. NO śmiech na sali.

W porównaniu z poprzednimi częściami słabiutko. Mam nadzieję, że nakręcą 4 część i zmażą plamę po bardzo przeciętnej trójce.

AVE #COYG

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 8
jan111to

Kolego po tym jak wysmażyłeś idiotyzm na forum Hobbita jesteś dla mnie statutowym klaunem Filmwebu:) Nie ma Aragorna więc odejmuje z oceny:D buhahahah Temat uważam za zamnkięty, nie spamuj i nie zaśmiecaj forum.

ocenił(a) film na 5
straightlines

ja uważam Ciebie za zamkniętą osobowość, którą można wyrzucić do kosza. Pozi

ocenił(a) film na 8
jan111to

Nic już nie zwróci Ci honoru i twarzy :)

ocenił(a) film na 5
straightlines

ja przynajmniej mam twarz a ty zombie

ocenił(a) film na 8
jan111to

No proszę, ciekawe kiedy nauczysz się zaczynać zdanie od dużej litery.

ocenił(a) film na 5
straightlines

nie od dużej a od wielkiej jak już....

ocenił(a) film na 8
jan111to

Od dużej Janku, od wielkiej to się na Rusi mówi. Jesteś Ruskiem? Chciałeś być mądry a wyszedłeś na ignoranta. Zanim następnym razem będziesz chciał pouczać to lepiej sprawdź czy piszesz z sensem hahaha

ocenił(a) film na 5
straightlines

jesteś poliglotą ?

ocenił(a) film na 8
jan111to

Nie trzeba być poliglotą, żeby znnać podstawy. 1/10 za brak Legolasa:D

ocenił(a) film na 5
straightlines

no to właśnie się pogrążyłeś ponieważ nie znasz ani podstawy ani wierzchołka

ocenił(a) film na 8
jan111to

Dobrze Jasiu:) Mama ukołysze a tato ukocha:)

ocenił(a) film na 6
jan111to

Janku drogi, nie wnikając w Wasz przedziwny spór, to w tej kwestii obaj i macie rację, i jej nie macie. Każda z tych form jest poprawna.

ocenił(a) film na 8
jan111to

Patrząc na karierę Diesla można wywnioskować jakie ma plany wobec tej serii. Szybcy i Wściekli powrót i doprowadzenie serii do b. wysokiego poziomu (jedyna seria która na prawdę z części na część trzyma poziom a nawet go podnosi). Tutaj jest nie inaczej, po kiepskich Kronikach nikt nie chciał tego filmu sponsorować więc Diesel się zadłużył zastawił swój dom i bach jest Riddick, teraz pytanie - dlaczego widzimy tutaj trochę zmienioną wersję pierwszej części? Ja sądzę że Diesel postanowił olać słabe kroniki i rozpocząć serię od nowa, a że film na siebie zarobił prawdopodobnie doczekamy się kontynuacji. Uważam że Diesel musiał mieć jakiś pkt wyjściowy do kontynuacji a Riddick to dobry pomysł (jak już powiedziałem Kroniki były klapą)

ocenił(a) film na 6
Putis_K

..".(jak już powiedziałem Kroniki były klapą)".Żartowniś z Ciebie zajebisty...

ocenił(a) film na 8
PLFallenAngel

Dobra może nie były klapą ale się nie sprzedały i nie miały klimatu 1 więc tak po trochu były klapą :P Ale to moja opinia nie musisz się z nią zgadzać ;)

ocenił(a) film na 8
Putis_K

Klapą finansową na pewno. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że Kroniki miały wtedy bardzo mocną konkurencję a film sam w sobie był całkiem spoko.

ocenił(a) film na 6
UBEKakaPOLICJA

O to to to mi chodziło.:)

ocenił(a) film na 8
Putis_K

Klimatu nie miały? Kolego w takim razie ty nie czujesz klimatu....

ocenił(a) film na 8
straightlines

Kłania się czytanie ze zrozumieniem " nie miały klimatu 1" Czyli nie miały klimatu części pierwszej same w sobie jakiś tam klimat miały ;) ale to już co innego