6,6 78 tys. ocen
6,6 10 1 77592
5,7 15 krytyków
Riddick
powrót do forum filmu Riddick

Najgorsza część. Niczym nie zaskoczyła,niczym nie przestraszyła. Szkoda czasu. Przewidywalny,bez ciekawej akcji. Przez pierwsze 40 minut spokojnie można przysnąć. Nie polecam.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 2
tiltomasz

Do tego jeszcze koszmarnie żenujący poziom dialogów.

tiltomasz

Diesel wylozyl wlasna kase na zrobienie tego filmu, ktory zrobil dla fanow a nie dla pierwszego lepszego kmiota.

ocenił(a) film na 3
tiltomasz

niestety coś w tym jest..byłem totalnie rozczarowany..totalnie.........: (

ocenił(a) film na 6
kaladann

Opinie są bardzo skrajne, od uwielbienia do rozczarowania... jednak czego spodziewaliście się po Riddicku? Że sobie znajdzie kobitkę, która urodzi mu pięcioro dzieci i będą sobie żyli długo i szczęśliwie na Furii czy gdzieś tam? ;) Otóż, ja właśnie takiego filmu się spodziewałam i oglądałam go ze spokojnością, uważam, że najlepiej nie robić kolejnych części naciąganych - np. kontynuacja Matrixa dla mnie nie do zniesienia, jednak Diesel dał radę. Howgh ;)

ocenił(a) film na 3
valentine_moon

tu nie chodzi o jakies "spodziewanie się" ale o dobrą trzymającą poziom kolejną częśc przygód Riddicka.
Po prostu zabrakło tego czegoś..tej iskry z pitcha czy z kronik. Jedni to "widzą" inni nie..tak samo jak dla jednych 3 pierwsze części aliena trzymają tzw. "klimat" a dwie ostatnie to kilometr mułu i dno. I tu i tu są dwie skrajne frakcje...jedni z drugimi się już nigdy nie dogadają.