6,6 78 tys. ocen
6,6 10 1 77592
5,7 15 krytyków
Riddick
powrót do forum filmu Riddick

użytkownik usunięty

Jakie to slabe, jakie to przewidywalne, jakie to glupie. Film nawet nie jest jakos zle zagrany, ktos staral sie aby dialogi mialy sens, ale calosc kladzie scenariusz. Riddick zdobyl popularnosc poniewaz byl draniem ale draniem z zasadami, a zrobiono z niego jakiegos krola, wladce galaktyki - niestety, ale w tej czesci ten watek nadal fukcjonuje. Pozniej niejako "reboot", ale podany wysoce nieudolnie, tak na sile i wrecz idiotycznie (gdy pojawila sie ladna biusciasta wiezniarka, niewinna i twarda zarazem - oczywiscie obowiazkowo Murzynka - literalnie odpadlem). Film jest cholernie slaby, nawet nie na ten jeden raz w sobotnie popoludnie.

"Genialna" metoda polowania Riddicka - czyli daj sie poszarpac, a pozniej zabij wroga. W ten sposob kazdy Masaj nie mialby reki albo nogi, jako ze aby stac sie mezczyna chlopcy musza wlasnorecznie upolowac lwa. Durnota scenarzysty powala.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 5

Nie zapominaj o dialogach które chyba jakiś niedorozwój umysłowy pisał, nie wiadomo czy śmiać się czy płakać...
A najgorsze to w jaki sposób promowali, zapowiadali jako jakieś arcydzieło, film roku a wyszła klapa.

użytkownik usunięty
Arrent

Zgadzam się , o ile na wtórność scenariusza mógłbym przymknąć oczy, przecież w takich filmach chodzi przede wszystkim o akcję i "dzianie się" to te dialogi co 5 minut niszczyły mi psyche :/, szczególnie te "twardzielskie" Riddicka to jakaś żenada, ode mnie 4/10 bo i dobrych akcji też nie było wiele

pozdrawiam

ocenił(a) film na 7

..to przykre, ale zgadzam się z Wami. Ten film prawie pod każdym względem jest cienki jak d...a węża. No może efekty specjalne się bronią, lecz reszta....eeeeeeeeeeeeeeeeeeeh. :/

ocenił(a) film na 5
vanmustafa

Nawet efekty specjalne to kicha... Co to w ogóle za "otoczenie" nie ma tego mrocznego klimatu co z poprzednich części

chudy9999

Niestety muszę się zgodzić i żeby nie było że jestem jakimś hejterem riddicka, to obie gry wysoko oceniłem, tak jak i pitch black. Kroniki mi się nie podobały bo właśnie z więźnia próbowano robić kogoś ważnego, wplątywano politykę etc.

ocenił(a) film na 1

Słabeee!

ocenił(a) film na 2

Film jest zdecydowanie beznadziejny. W 100% się z tobą zgadzam!

Ghostface_22

Słabee tak:( Najbardziej to rozwalał mnie Johns, który próbował być takim mścicielem twardzielem, ale jakoś mu to nie wychodziło.

ocenił(a) film na 3

Dialogi? Jakie dialogi?

Przecież tam wszsyscy klepali jakies idiotyczne monologi.