6,6 78 tys. ocen
6,6 10 1 77593
5,7 15 krytyków
Riddick
powrót do forum filmu Riddick

Właśnie się dowiedziałem o tym (3 część Riddicka) projekcie. Właśnie się dowiedziałem,
że będzie w nim wsytępowała Starbuck (Sackhoff ). Jestem w niebo wzięty :D Chociaż o ile
Starbuck to jedna z najciekawszych postaci kina sci-fi to Sackhoff jest średnią aktorką... jak
myślicie, poradzi sobie w takim blockbusterze? zagra tylko epizodyczną rólkę czy jej postać
będzie miała większe znaczenie?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
Dunadan_2

co tam z rolą, bedzie na co popatrzeć :D

ocenił(a) film na 6

Trudna sprawa zwłaszcza że Riddick to nigdy nie był blockbuster (główny, superhit, drogi itd. ) ale ten ma szansę nim być - świetna reklama szkoda że w 2-ce zabrakło.

Niestety Starbuck to Pani która nie powinna znaleźć się w takim filmie (też jestem fanem BSG 2kV) - jest tyle świetnych aktorek ona tu nie pasuje, zresztą w BSG też była kiepska. Dobrze że jest Urban.

użytkownik usunięty
sokoleokoo2

Ja nie miałem okazji zobaczyć Starbuck w czymś innym niż BSG także nie mogę jej ocenić. Aktorzy w serialach wypadają gorzej niż w filmach z racji tego że ujęć, powtórek jest znacznie mniej, liczę na to że pokażę się z lepszej strony!

<3 http://www.gizmogroove.com/wp-content/uploads/2009/06/katee-sackhoff-8.jpg

Niestety, ale to nie jest Kate, tylko Tricia Helfer. Kate była na tej sesji, ale wygląda nieco mniej imponująco. Całość tutaj:

http://www.scificool.com/the-girls-of-battlestar-galactica-in-interview-magazine /bsg-girls-interview-mag-2/

sokoleokoo2

"szkoda że w 2-ce zabrakło"
No nie wiem, patrząc na to, że film został nominowany do Złotej Maliny

ocenił(a) film na 6
ToPewnieJa

Wiesz zrównanie Matrixa z Fast to trochę Fopa a oceniając film tylko po nominacjach to już podchodzi pod "czarnowidztwo" - gdyby tak było to Riddic 3 nigdy nie był by w planach. Swoją drogą na dzień dzisiejszy to może nie filar ale na pewno jeden z tych filmów które tworzą kanon SF.

sokoleokoo2

Uwielbiam hejtów na filmwebie, którzy jak chcą komś dogryźć doszukują się nielogicznych ocen na profilu innego użytkownika. Tłumaczyć się nie zamierzam, gdyż oceniam, tak, by filmweb dobrze wiedział jakei filmy mi proponować. Moje oceny są bardzo subiektywne.
A Kroniki też bardzo lubię, jednak faktycznie film jest dosyc mdły i pieniądze wydane na promocję mogłyby się nie zwrócić.
Tyle.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
ToPewnieJa

Obawiam się że mdły bardziej pasuje do np. Borada a bez wątpienia na pewno do Dnia świra. Niemniej jednak podobna mi się słowo "subiektywne" które tak naprawdę podkreśla jak twoje oceny są niezwykle wręcz robione pod "publiczkę" co podkreśla silną 9-jkę za polskie "ranch". Nie ukrywam że chyba najlepszy polski serial ale ktoś kto zna branżę więcej niż 3-5 nie da. Reasumując twoje opinie Efekt motyla = Matrixowi ale matrix 4 (amatorski) dostał tylko 4 a zasługuje na co najmniej 6.

Reasumując twoje oceny nie są subiektywne nawet nie adekwatne są wyssane z palca. Reszty nie komentuję.
Riddick jest dobry i rzekłbym obowiązkowy dla fanów SF czekamy na ekranizację "zaginionej floty"

Pozdrawiam

sokoleokoo2

Czy Ty na pewno znasz znaczenie słowa subiektywny? I dlaczego w tym temacie rozmawiamy o moich ocenach filmów

sokoleokoo2

I jeśli uważasz że Borat był mdły, to naprawdę obejrzyj jeszcze raz ten film

ocenił(a) film na 8
ToPewnieJa

też uwielbiam ludzi, którzy wmawiają komuś, że jego ocena jet błędna :D tylko że... nikt tutaj nie wystawia oceny w imieniu narodu, tylko w SWOIM imieniu i przez pryzmat SWOICH wrażeń i odczuć :)

panzerhund2

Ja nikomu nie wmawiam oceny, tylko zaczałem dyskusję o filmie. Ale oczywiście zaczęły się prywatne wycieczki i ataki na mnie, jakby nie można normalnie dyskutować :/

ocenił(a) film na 8
ToPewnieJa

@To pewnie ja - absolutnie się zgadzam :) Ty komentujesz film (co odbieram jako czynność najbardziej na miejscu na Filmwebie), sokoleokoo2 komentuje czyjeś oceny, co jest dla mnie przezabawne, jako że (co sam zauważyłeś) oceniamy głównie po to by filmweb dobierał filmy pod NASZE predyspozycje i upodobania, a nie czyjeś. A nawet pomijając ten fakt, to wciąż nasza ocena, więc co komu do tego

ocenił(a) film na 6
Dunadan_2

Tylko nie Starback ona do BSG w ogóle nie pasowała a do Riddicka to już na pewno. A jest tyle fajnych aktorek.