6,6 78 tys. ocen
6,6 10 1 77591
5,7 15 krytyków
Riddick
powrót do forum filmu Riddick

oglądając Riddicka zastanawiałem się, czy aby na pewno jest to kolejna część super serii sf. Dla mnie to kompletna porażka. Po Kronikach spodziewałem się czegoś równie dobrego a co dostałem? Miałką opowiastkę o niczym, żenujące efekty, słabą grę aktorską, dialogi jak z filmu klasy B. Tej części w takiej formie nie powinno być...

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 3
paulik37

Dokładnie się z Tobą zgadzam, ale ja dałem filmowi zaledwie 3 a Ty 6 to trochę kłóci się z Twoją oceną filmu... :) No ale masz do tego prawo :)

ocenił(a) film na 5
ZwiastunNocy

masz rację...obniżyłem do 5, bo te 6 to mnie trochę poniosło ;0)

ocenił(a) film na 6
paulik37

ja jednak jeszcze kiedyś wrócę do tego filmu, choć niestety też odczuwam pewien niedosyt, spodziewałam się czegoś lepszego takie przereklamowane, jak kupowanie burgera w MC Donalds nie to co nam oferowano..

paulik37

Bo do tego trzeba dojrzeć żeby zrozumieć film a szczególnie Riddick- jest specyficzny nie dla każdego odbiorcy.

ocenił(a) film na 5
paulik37

Zgadzam się. Wg mnie jak na trzecią część kultowej dla niektórych sagi można się było postarać. Niektóry efekty są słabe a przez cały film - widocznie sztuczne. Zero polotu, dynamiki, nawet ten charakterystyczny wisielczy humor riddicka jest oszczędnie dawkowany. Po drugiej części spodziewałem się konfliktu na kosmiczną skalę - space opery, a otrzymałem jakiś dziwny (auto)remake pierwszej części.