Ostatnio obejrzałem "Auta 2". Wchodzę na FW ocenić i poczytać co ludzie piszą, a tam, że to bajka nie dla dzieci, brutalna i w ogóle.
Czy tutaj też ktoś się czepia, że zamyka się ptaki w klatkach, że pies chciał pourywać głowy ptakom? Czy jeszcze żadne dziecko nie płakało, ze papugę z piór obdarło?
No dokładnie!
A w bajce o smoku Tabaludzę, bałwan Arktos chce żeby pingwin Jakub zrobił mu loda!
Nie zapominając o tym że (spoiler!) jedną na końcu wkręciło w wirnik
Ale to jest film dla dzieci więc nikt nie będzie się czepiał, podobnie jak z królem lwem.
hehe to mi przypomina komentarz pod filmem smerfy :) typu słynne ścierwa haha muszę przyznać ze na początku filmu tylko wyczekiwałem momentu w którym gargamel nazwie tak smerfy a w efekcie czego wtopiło się w tło i dopiero kumpel wychwycił...
Jakoś nie widzę nigdy drastycznych scen w tych bajkach, albo po prostu jest ich tak dużo ze staje się to nie odłączna częścią filmu :)
Może po prostu dla Ciebie nie są one już drastyczne :) Dziecko odbiera wszystko inaczej.
Jak byliśmy na paru filmach w kinie z lubym byłam świadkiem jak dzieci wpadał w histerię, czasem w momentach kiedy nam chciało się śmiać :P
To juz jest nieodpowiedzialnosc rodzicow i ich kompletny brak wyczucia gustu wlasnego dziecka. Ze juz nie wspomne o jego wrazliwosci.
Ze tez nikt nie wspomina o scenie w ktorej Nigel zjada udko z kurczaka.
Mozna by wymieniac rozne sceny bardzo dlugo. Teraz nastapila moda na ktyrykowanie tylko co poniektorych filmow animowanych.
Juz wspomniano o Krolu Lwie i Autach 2, a co np. Megamind albo Gnomeo i Julia, Jak wytresowac smoka.
Jak ktos nie zna wlasnego dziecka i jego granicy wrazliwosci to pozniej sa takie a nie inne neispodzianki.
no no widać na końcu w zwiastunie 2 cz. jak on mówił,ale nie pamiętam...to przestaniecie i miły satysfakcyjny śmiech podobny do gupty http://www.youtube.com/watch?v=IixYP997IDA niedługo 2 i 3
Oglądanie z dziećmi jedynie bajek gdzie wszystko i kazdy jest dobry, oraz oszukiwanie go, ze świat tez taki jest może mieć zgubny wpływ na jego późniejsze życie.
Dzieci, wszystkie bez wyjątku, i tak oglądają filmy 'sensacyjne' z cyklu mordujemy się nawzajem.
A co do takich bajek-> to jakie inne możesz polecić, happy tree friends? South park?
film przyjaciele z podwórka 10.11.2014r.przed ostatnią cz.madagaskaru,pingwiny z magaskaru,angry birds the movie i 5 cz.epoki lodowcowej 2015-18