Robin Hood: Faceci w rajtuzach

Robin Hood: Men in Tights
1993
7,0 70 tys. ocen
7,0 10 1 70092
6,7 21 krytyków
Robin Hood: Faceci w rajtuzach
powrót do forum filmu Robin Hood: Faceci w rajtuzach

Zaje...a parodia filmu o Robin Hoodzie. Z nakomicie zagrał w niej Cary Elwes.

ocenił(a) film na 10
skibaa10

Oglądałam wiele razy. Nigdy się nie znudzi :D

skibaa10

Również uwielbiam ten film, dla mnie jedna z najlepszych komedii oglądając ją zawsze płacze ze śmiechu. Ten film nigdy mi się nie znudzi.

skibaa10

Szkoda, że nie kręcą już takich filmów.

ocenił(a) film na 10
skibaa10

Mój ulubiony film, 10/10 to za mało ;)

http://www.joemonster.org/p/719622/size/oryg

ocenił(a) film na 8
skibaa10

Zastanawiam się czy nie jest to również najelpsza filmowa ekreanizacja przygód Robin Hood'a ;-)

ocenił(a) film na 8
metka_shadowsong

Zwłaszcza w porównaniu do wersji z Costnerem którą właśnie po raz kolejny puszczają na dwójce :D Jak tak oglądam to odnoszę wrażenie, że to aż się prosiło o sparodiowanie... Na szczęście Mel Brooks zrobił to świetnie! Parodia lepsza od oryginalnego filmu, mrok. :)

Gothabella

Gothabella, właśnie miałam to napisać, dzięki :D

Gothabella

Ja bym tak daleko nie wybiegał, ale fakt, że z całego wianka parodiowanych szklanek po łapkach i nagiej broni, jest debest ten film. Pazie dmuchający w rury - symbolika jacuzzi, czy murzyn pompujący buty, tego jest całe mnóstwo, 100 albo i 150 razy oglądałem na VHS, że mój poczciwy SAMSUNG wytrzymał tyle projekcji ;)

Wracając do tematu, nie rozdzielałbym wersji Kevina do tej komediowej, ujęciami i muzyką bije go na łopatki. Tak czy siak, śmiechu ZAWSZE jest mnóstwo, trzeba dobrego dvdripa z lektorem poszukać ;)

ocenił(a) film na 8
skibaa10

zdecydowanie jeden z najlepszych filmów jakie oglądałam ;D

użytkownik usunięty
rosereed

Film z Costnerem był bardzo zabawny chociaż nie był komedia strikte to śmiałem się na nim do łez a tutaj jeszcze to spotęgowali, oba filmy dla mnie to komedie i oba da się z przyjemnością oglądać.