Film ogólnie genialny, moim zdaniem znacząco lepszy od pierwowzoru. Oby powstał sequel(wiem, że nikłe szanse są na to ponieważ mało zarobił).
wychodząc z kina nie byłem jakoś wielce porażony, ale film mimo wszystko mnie nie zawiódł, dobry reżyser, świetne modele robotów i robocopa (Vitaly Bulgarov) no i historia która może faktycznie się zdarzyć. Np. takie Google już teraz wykupuje firmy produkujące militarne roboty (Boston Dynamics i inne, około kilkunastu w tym roku) podobało mi się też to gdzie umieścili produkcję robotów w filmie i to że nie był to film tak śmierdząco pro amerykański jak typowe super produkcjie holywoodu. Film dosyć smutny gdy się nad nim zastanowić. Na pewno lepszy od ostatnich batmanów choć Nolana zawsze lubiałem.
Na koncie ma już 187mln i wciąż utrzymuje się na 1 miejscu na świecie.. do tego otwarcie w Chinach miał na poziomie 20 mln. Spokojnie dobije do 300mln i zarobi na sequel.
Do 300 może być ciężko :/ sadze ze w granicach 250 sie zakończy i mam nadzieje ze wynik pozwoli na kolejna cześć ;]
Jednak miałeś racje i Robo zastygnie w granicach 250mln. Teraz ma na koncie 239,184,000 $ i chyba już tak pozostanie. W każdym razie wyniki nie jest zły biorąc uwagę, że jest to remake takiego klasyka.