PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482808}
6,1 71 tys. ocen
6,1 10 1 70754
6,1 27 krytyków
RoboCop
powrót do forum filmu RoboCop

"The Future is Under Control"? Nad przyszłością tego filmu chyba jednak nikt nie panuje. Można odnieść wrażenie, że ktoś próbuje ten film zamieść pod dywan. Przez jakiś okres pojawiały się nowe zdjęcia i newsy, strona w ramach viral marketingu [ http://omnicorp.com/ ], aż nagle zrobiło się cicho, tak cicho, że aż słychać cykanie świerszcza. Co prawda do premiery jeszcze daleka droga, jednak dziwi mnie brak wznowienia promocji tego filmu. Jakoś nie jestem entuzjastą odgrzewania kotletów, zwłaszcza jeśli chodzi o kultowe filmy z lat 80., które się oglądało się za dzieciaka. Przykład "Pamięci absolutnej" dobitnie pokazuje, że takie projekty są brutalnie okrojone z miodności, totalnie upraszczane i przebajerowywane, aby tylko nabić jak najwięcej kabzy. A z tego co do tej pory można było zaobserwować nowemu "RoboCopowi" ciężko będzie podbić widownię.

ocenił(a) film na 5
ash_williams85

Nie porzucono projektu, po prostu aktualnie zapewne trwają prace post produkcyjne. Zdjęcia już dawno zostały zakończone. Zrobiło się cicho bo premiera dopiero za 11 miesięcy, więc nie ma sensu tracić kasy na jego promocję. Do premiery np."Man of Steel" mamy niecałe 4 miesiące a promocja filmu również nie ruszyła jeszcze pełną parą.

ocenił(a) film na 3
ash_williams85

''nowemu "RoboCopowi" ciężko będzie podbić widownię'' niekoniecznie...

ash_williams85

Ojej, cóż za mocna argumentacja tezy. Idąc twoim tokiem rozumowania, coś często zarzucają projekty, a potem okazuje się, że film jednak jest.

ocenił(a) film na 6
Mowiacy_do_reki

A bo widzisz, tak cichuteńko w tym obozie nowego "Robocopa", że aż się zmartwiłem. Chyba zbytnio przyzwyczaiłem się do metody promowania superprodukcji typu " Avengers", lub "Mroczny Rycerz Powstaje" i innych tego typu produkcji, gdzie człowiek niemal codziennie był bombardowany, a to nowymi zdjęciami z planu, a to wypowiedzią reżysera, bądź aktora oraz innymi newsami. Mamy co prawda sporo czasu do premiery, ale i tak zdziwiło mnie to, że przez pewien okres było głośno o filmie, aż nagle wszystko ucichło, jakby zamarło. Może masz rację, ździebko przesadziłem z tym porzuceniem, ale sam musisz przyznać, że ta głucha cisza jest trochę niepokojąca, co?

ash_williams85

Nie pamiętam, żeby rok przed premierą Mrocznego Rycerza były codzień wypowiedzi aktorów i reżysera. Szczególnie, że wg imdb.com Robocop nie dawno wszedł w fazę postprodukcji z filming.

ocenił(a) film na 6
Mowiacy_do_reki

Dodam jeszcze, ze jestem w pełni świadom tego, że na razie nie mam co liczyć na teaser, albo jakieś konkretne szczegóły, że dzień w dzień będą o nim trąbić, ale bez przesady, ostatni news był bodajże z początku roku. Ja tam chcę obejrzeć ten film mimo pewnego sceptycyzmu.