Wydawało mi się, że zbroja, którą Norton zakładał Alexowi na sam koniec filmu, tuż przed
spotkaniem z rodziną przypominała mocno tą z oryginalnej wersji. Możliwe, że to takie oczko do tych
większych fanów Robocopa ;)
Około 50 minuty podczas wybierania jak ma wyglądać zbroja, według sondażu więźniów której się najbardziej boją pokazany jest właśnie oryginalny wygląd. Tutaj raczej jest właśnie oczko do starych fanów. Zbroja z końca zbliżona jest tylko wyglądem do oryginału dużo daje sam powrót do srebrnego koloru.
Ogólnie start Robocop miał jak dla mnie lepszy wygląd i sposób poruszania. Wiadomo inne czasy.
Sam film niczym specjalnie nie zachwycał ale jak na remake jest bardzo dobry. Jest więcej emocji i wewnętrznej przemiany bohatera na czym skupia się spora część filmu i jest bardziej mroczny.
A mi jednak bardziej przypadł do gustu sposób poruszania się obecnego Robocopa. Chociażby jego wejście na swój posterunek wyglądało... emocjonująco, groźnie z totalną olewką :D
Wiadomo, że zarówno z tą postacią jak i wieloma innymi pozostaje nam sentyment do starych, pierwszych wersji bo to wtedy poznaliśmy pierwszy raz naszego bohatera i do niego się przywiązaliśmy.
Ja jednak nie uważam tego remake'a za nieudanego a wręcz przeciwnie.
Nie oszukujmy się ale czego wy oczekujecie po takiej produkcji? Ranny policjant zostaje robotem gliną, prosta sprawa. Bylibyście w stanie ukazać to inaczej? Jest prosty schemat i nie da się tego ukazać w inny sposób.
Fakt faktem wyglądał trochę jak podróbka batmana ale jak na te czasy właśnie mi się podobał.
Odsłonięta ręka to dla mnie bez sensu totalnie, mogli chociaż jakąś rękawice dać. Tutaj widać dokładnie co pozostało z człowieka, kojarzy ktoś ile człowieka pozostało w starym Robocopie?
Kojarzy.
W starym "ocalałą dłoń" kazali im wywalić. Więc mamy tu taki smaczek do oryginału.
Tak, pamiętam sceny z roku 87' gdzie Murphy również jest przyłączony w laboratorium. Od pasa w dół nic nie zostało.
Nigdy nie pokazali i nawet reżyser chyba nie wyjaśnił.
Jakiś tam układ trawienny musiał mieć (bo go karmili). Skóra twarzy chyba była naciągnieta na metalową czaszkę (choć sporą mimikę miał więc dziwne).
http://static.bellanaija.com/wp-content/uploads/2014/02/Tripican.com-presents-Ro bocop-BellaNaija-February-2014005-600x336.jpg
Nie wiem z jakiej to części ale widać że brak rąk i od pasa w dół.
Mnie głównie ciekawi czy miał serce i jakiś układ trawienny.
W nowym odżywiali go i nawet podawali dzienna dawkę kalorii, ale to bylo potrzeba chyba aby móżg utrzymać żywy.. Moim zdaniem głupota zostawiać płuca bo za dużo miejsca zajmują.