PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482808}
6,1 71 tys. ocen
6,1 10 1 70753
6,1 27 krytyków
RoboCop
powrót do forum filmu RoboCop

-Na minimalny udział CGI na rzecz klasycznych efektów i odpowiedniego montażu
-Na nową, alternatywną historię Robo zamiast ciągnięcia niewypalonych pomysłów scenarzystów trójki
-Na galerię najróżniejszych postaci jak w jedynce - Dick Jones, Lewis, Morton czy Boddicker (szczególnie na kilka wyraźnych postaci antagonistów, powiązanych i współpracujących ze sobą w taki czy inny sposób)
-Na reklamy i przerywniki budujące klimat
-Na ironię i elementy satyry społecznej
-Na to, że Robo nadal będzie "żartownisiem"
-Na kategorię R lub nawet NC-17 ;)

Oczywiście nic z tych rzeczy nie zostanie zrealizowane, niemniej jednak miło było sobie pomarzyć ;)

Dobry_2

Czy ja wiem, patrząc na reżysera o większość można być spokojnym:) Ja się modlę o to, aby nie zrobili Robo w super poważnej formie, nowa historia będzie na pewno, ostatnio to dosyć modne. Oby tylko nie PG-13! R według mnie całkiem możliwe, na NC-17 nie ma oczywiście szans:)

Bala

Według tego co mówi Aronofsky ten film będzie na 100% robiony pod R i nie będzie miał zbyt dużego budżetu. Sądząc po renomie reżysera raczej mu producenci w ostatniej chwili nie zmienią kategorii... Bądźcie o to spokojni.

Albertino

Właśnie dzisiaj potwierdzenie. I bardzo dobrze, a niezbyt wysoki budżet też cieszy - Aronofsky pójdzie na pomysł, jak zastąpić efekty specjalne, dzięki czemu klimacik miodzio będzie na pewno, zwłaszcza z takim reżyserem.

Dobry_2

to nie prościej będzie jeszcze raz obejrzeć jedynkę :) reklamy były patentem verhoevena... zresztą wszystko co wymieniłeś było w jedynce, więc ten remake niczym się chyba nie powinien różnić żeby by dobry ;]