PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482808}
6,1 71 tys. ocen
6,1 10 1 70754
6,1 27 krytyków
RoboCop
powrót do forum filmu RoboCop

Oglądać czy nie?

użytkownik usunięty

Jest brutalność na miarę rozstrzelania Murphy'ego, a główny zły filmu ma chociaż połowę tej klasy co Boddicker?

Nie oglądałem, ale ten film jest PG-13, nie spodziewaj się żadnej brutalności.

użytkownik usunięty
robhans

>> PG-13

Ok, wszystko jasne.

Banda sk*ysynów nie zrobią własnego filmu, tylko niszczą legendę.

Według różnych recenzji to jest spoko film, przedstawia trochę inny aspekt tej historii. Bardziej rozwija postacie, nacisk na polityczny aspekt itp.
A i głównego złego podobno nie ma. Znaczy coś tam jest ale są bardzo kiepscy niestety. Najczęściej spotykam się z opiniami że film jest w porządku, ale do oryginału nie ma specjalnie startu ;P

ocenił(a) film na 7

Wczoraj byłem w kinie i nie żałuje, myślę że fani starszego Robocopa nie będą rozczarowani, film nie jest brutalny jak starsze wersje ale i tak się go przyjemnie oglądało. Ode mnie film ma 7/10.

Niestety, film jest kategorii 12+, więc należy sobie darować wszelkie sceny gore, hektolitry krwi itd. to największa wada tego filmu, ale szczerze jedna z nielicznych, ponieważ nowy Robocop jest zaskakująco dobrym remakem. Film jest dobrze nakręcony, dobrze zagrany, posiada niezłą fabułę, ciekawie poprowadzony motyw człowieczeństwa Murphego, nieźle zbalansowany dramat i film akcji. Kategoria wiekowa wcale nie musi skazywać filmu na porażkę. Tak, to jest wada, ale przez to film wcale nie musi być gniotem. Przewiduję, że że kiedy pojawi się wydanie Blue Ray, to zostanie wydany w wersji uncut.