PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482808}
6,1 71 tys. ocen
6,1 10 1 70754
6,1 27 krytyków
RoboCop
powrót do forum filmu RoboCop

Po zwiastunie spodziewałem się papki dla gimbusów a dostałem całkiem dobre sci fi z
rewelacyjną obsadą ,niezłą fabułą zawierającą morał ,bardzo dobrymi efektami ,muzyka
zapadającą nawet w ucho i wartką akcją . Gdyby tylko było więcej krwi było by genialnie

moja szersza opinia jest tutaj
http://www.youtube.com/watch?v=yARodwJscxw

mrPARADOKS

Spojler
Wczoraj byłem na seansie. Ten film wresz poytywnie mnie zszokował. A zwłaszcza scena, w której pozbywają się kolejno części Robocopa, by ukazać co mu zostało z jego ciała. DO tej pory mi tkwi to w pamięci. Ten film to naprawde dobre połączenie kina s-f, dramatu psychologicznego i akcji . Swietna gra aktorska, genialne efekty specjalne, którymi film nie był przepełniony. I nei ma to co porównywać do starej serii bo to były zupełnie inne czasy !

ocenił(a) film na 7
DaVinci11

tak ta scena z wnętrznościami robocopa jest genialna ale nasuwa się pytanie jak robocop się odżywiał skoro nie miał wątroby ,żołądka i jak oddawał mocz ?

mrPARADOKS

Dostawał gotowe przetworzone płyny, substancje odżywcze hormony itp a krew była oczyszczana kazdej nocy coś na wzór dzisiejszych dializ. Tylko naturalnie był to bardziej złożony proces, bo musieli dysponowac technologią, która zastapi nie tylko nerki ale też wątrobe trzustke itp Podejrzewam, że zostawili płuca gdyż nie posiadali urzadzenia na tyle małego i lekkiego by mogło by je zastąpic i na bieżąco działać ( bez watroby itp móżg może funkcjonować okolo dwóch dni, bez płuc tlenu 5 min.). Serce zostało gdyż jest to symbol uczuc. To tylko moje lużne przemyślenia

ocenił(a) film na 7
DaVinci11

No w sumie może być w tym trochę racji

ocenił(a) film na 5
DaVinci11

Scena gdzie pozbywaja sie kolejno czesci Robocopa to jedna z mocniejszych scen jakie widzialem w zyciu w filmach powaga !.I wlasnie dlatego film zasluguje na uznanie wielkie.Powiem wiecej.Nowsza wersja ta jedna scena przebila nawet Robocopa 1.Chociaz w 1 czesci kidy szczelali do Merpiego tez byla mocna.

mrPARADOKS

Recenzja na YouTube super. Pogratulować

ocenił(a) film na 7
roland1919

dzięki

mrPARADOKS

mrPARADOKS czyli polecasz ten film czyli warto iść :) chyba dam się skusić na ten film :)

ocenił(a) film na 7
wort801

tak gorącą polecam

mrPARADOKS

dzięki że to wszystko napisałeś wykonałeś kawał dobrej roboty .....

ocenił(a) film na 7
wort801

Nie ma za co :)

ocenił(a) film na 8
mrPARADOKS

Pozytywny film, pozytywna recenzja ;)

ocenił(a) film na 9
mrPARADOKS

Ja jak wiele osób przed filmem miałem obawy czy będzie dobry ale po seansie mogę powiedzieć że film mi się podobał. Po obejrzeniu tylko trailera można wyciągnąć błędne wnioski na temat filmu. Wiele osób narzeka że Pg 13 itp. ale w sumie to Jose Padilha I tak musi być przekonuwujący że w miarę mu się udało namówić producentów na niektóre pomysły tak że wyszło bardziej połączenie sci fi z dramatem niż czysty film akcji , chyba w orginale było więcej scen akcji niż w nowej wersji. Możemy sobie tylko wyobrazić jak wygladał by film gdyby reżyser nie musiał się tak liczyć z producentami. Polecam wywiady z reżyserem na temat filmu można się dowiedzieć ciekawych rzeczy.

A tym ktorym tak narzekają polecam obejrzenie filmu jak się wam nie spodoba to trudno ale przynajmniej będziecie mieli podstawę do wyrażenia swojej opinii zamiast się wkurzać na film którego nawet nie widzieliscie. Naprawde nie jest to typowy głupiutki block buster dla nastolatków. Może nie jest lepszy od orginału ale I tak jest super przynajmiej dla mnie.

ocenił(a) film na 7
matisgbr17

Widać że po Aronofoskym dziedzictwo robocopa przyjoł dobry reżyser

ocenił(a) film na 9
mrPARADOKS

dokładnie jesli uda im się zarobić na tym filmie I zdecydują się na sequel to mam na dzieje że nie zmienią reżysera. Film mi się podobał ale czuję że fala uprzedzeń może spowodować że twórcy na nim nie zarobią zbyt wiele ( mam nadzieje że się mylę bo przynajmniej reżyserowi się należy) . Swoją drogą to zabawne że jednym z wątków filmu są uprzedzenia I przez uprzedzenia do tego filmu wytwórnia może stracić sporo kasy.

ocenił(a) film na 7
matisgbr17

Oby powstała kontynuacja najlepiej jakby zrobili z tego trylogie

ocenił(a) film na 9
mrPARADOKS

jak bym się udało to 3 czesć nowej trylogii byłaby na pewno lepsza niż 3 orginalnej heh bo akurat tamta im strasznie nie wyszła.

ocenił(a) film na 7
matisgbr17

Podobno trzecia najgorsza

ocenił(a) film na 7
mrPARADOKS

Trzecia część to jakaś parodia Robocopa ...

ocenił(a) film na 9
mrPARADOKS

no ale najpierw niech zarobią na pierwszej częsci żeby kolejne mogły powstać.

ocenił(a) film na 8
mrPARADOKS

mrPARADOKS mam pytanie co sądzisz o postaci którą grał Samuel L. Jackson niektórzy mówią że była irytująca i zbędna mi akurat jego rola pasowała jestem ciekawy twojego zdania.

ocenił(a) film na 7
numer6

Jeśli chodzi o tą postać to był to taki ciekawy komentator wydarzeń to tak jakby postawić kamere przed samuel l. Jacksonem i go nagrywać czyli jego charakter został zachowany tylko ostatnia jego kwestia mi się nie podobała co mówił ,że ameryka to najwspanialszy kraj zbyt patetycznie to brzmiało ale mimo to ta postać była fajnym dodatkiem do filmu