Za ocenanem premiera już była. Poczytajcie recenzje na znanym portalu filmowym. Wyraźnie jest
napisane w kilku miejscach, że jeśli ktoś liczy na zajebistośc orycinałów z lat wcześniejszych to się
poważnie ZAWIEDZIE. Wersja z bieżącego roku jest zrobiona na dzisiejszą widownie. Nie ma tyle
przemocy, jest więcej "cukierków". Dużo wybuchów i masa efciarstwa. Typowa rozryweczka i NICZEGO
więcej nie wolno się spodziewać. Jeśli ktoś oczekuje zajebistości oryginałów to jest naiwniakiem
szczególnie tymbardziej jesli przeczytał recenje tych którzy już film widzieli.
tylko pamiętaj że każdy ma inne gusta wiec nie masz pewności że film ci się nie spodoba albo spodoba ........
Oczywiście gusta są różne. Mi się podobają bajeczki w stylu tranformersów i inne z robotami więc pewnie będzie spoko, jednak trzba pamiętać, że to typowo rozrywka raczej pozbawiona szerszych wartości :)
Premiera w USA jest dopiero 12 lutego. Byłem dzisiaj na pokazie prasowym w Warszawie. "RoboCop" to film dobry, z niezłym przesłaniem, aktorstwem, rozterkami głównego bohatera, kilkoma świetnymi scenami akcji. Nie porównujcie go do oryginału, nie oczekujcie od niego kopii tego, co kinematografia dała nam te 27 lat temu. To są dwa zgoła odmienne filmy, których wspólnym elementem jest tylko główny bohater i drobne elementy fabularne. Odetnijcie sie od oryginału i potraktujcie ten film jak coś nowego.
Zgadza się to będzie coś nowego dlatego pisałem o tych którzy oczekują jakiegoś podobieństwa do starych części. Nie twierdzę, że ten będzie zły. Będzie inny, a napewno mniej "krwisty". Tak po zatym to zobacz sobie gdzie już film widzieli.
http://www.imdb.com/title/tt1234721/releaseinfo?ref_=tt_ov_inf
Podoba mi się Twoje podoejcię czyli jak do owego filmu.