Tyle czekania i podbijania bębenka przez producentów i wielkie rozczarowanie.
Od dłuższego czasu czekałem na ten film, wybrałem się specjalnie do IMAXU i powiem szczerze mierne dzieło.
Z postaci Robocopa wyziera jakiś komiksowy bohater jak Batman tyle ,że to nie o to chodziło. W filmie klimat,muzyka i aktorzy
nie istnieją .Po 20 minutach objaśnień wprowadzających dlaczego Robocop ma rację bytu już tylko nuda ,dłużyzny bez sensu
i coś w rodzaju gry wideo.
Film słaby, bez wyrazu do pierwowzoru Verhovena to lata świetlne mu brakuje .
Może dzisiejszy widz do 13 lat to połknie i powie łał fajny zażerając się popcornem ale dla mnie to profanacja pomysłu i
olbrzymie nieporozumienie.
Nie polecam!
Ja powiem to samo po co robic jeszcze raz to samo co już było pokazane i dodawać tutaj niepotrzebne wątki takie mieszanie na siłę efekty muzyka są super ale fabuła nie wciągnęła mnie akcja filmu toczy się szybko nie ma tego przekazu którego brakowało mi tutaj.Nie udał się jednym słowem powrót po tylu latach jest to zupełnie inna luźna historia o Robocopie której nie można brać do serca i porównywać bo tylko będzie niedosyt ale powiem że szkoda pieniedzy i czasu na robienie tego samego tylko innaczej ja osobiście nie lubie to tak jak było w przypadku nowego Batmana i Spiermana te dwa filmu zrobione od nowa jakoś mnie przekonały Batman Nolana poprostu super wykonanie Spiderman no nie chciało mi się jeszcze raz oglądac jak gryzie go pająk ale dobrze też uszedł ale Robocop no nie i jeszcze raz nie pasowało mi to ani trochę to takie uszczęśliwianie ludzi na siłę jest :/ Ale niech już będzie nie bede skreslal do konca tego filmu bo miał swoje plusy też :)