Bardzo dobre kino z gatunku akcja / S-F. Warto go obejrzeć choćby dla efektów. Z chęcią obejrzę go drugi raz na Blu-Ray.
Podchodziłem do filmu pesymistycznie, ponieważ przeszkadzała mi kategoria wiekowa PG12 względem oryginalnego obrazu. Pierwszy Robocop to
klasyka z nieziemskim klimatem, którego zapamiętam ja i z pewnością wielu innych widzów do końca życia.
Czy nowy RoboCop jest godnym następcą? Nie porównuje ich. To są zupełnie dwa inne obrazy (mimo, że nazwa filmu i niektóre elementy fabularnę
są identyczne). Stary Robocop był bardziej mroczny i w nim bardziej ukazano morderców, którzy wyrządzili krzywdę Murphy`iemu. Nowy jest już bardziej
futurystyczny z niesamowitymi efektami - walki robotów i te ekrany LED :) - coś wspaniałego. Wielkim plusem nowego obrazu jest muzyka i gra
aktorska. Kinnaman zagrał bardzo dobrze RoboCopa ALE mi najbardziej w oko wpadł Gary Oldman - no to jest faktycznie genialny aktor.
W filmie nie zabrakło błędów. Np gdy robocop chce aresztować pewną osobę i podchodzi do auta. Niestety osoba siędząca w aucie jest chyba głucha
bo powinna usłyszeć kroki zbliżającego się Robocopa. No ale to drobiazg. ;)
Ogólnie bardzo dobry film i bardzo się cieszę, że mogłem oglądać odnowionego RoboCopa. Strój - dla mnie rewelacyjny ::) a czepiałem się
niepotrzebnie oglądając fotki w internecie. Kolejny plus to posunięcie innych wątków, których zabrakło w oryginale + dokonano drobnych zmian .
Cieszę się, że Norton jest dobry i przeżył. To samo, że ukazano więcej o rodzinie - chociaż ten synek jakiś niemrawy. Może specjalnie i w 2 części się rozkręci ;)
RoboCop 2014 to jeden z lepszych filmów S-F ostatnich lat. Chociaż jeszcze nie oglądałem Gravity :).
Mała poprawka - dziwne, że edytować nie można ;/
W 3 akapicie źle napisałem. Miało być --> Czy nowy RoboCop jest godny następcą? " Nie Powinno się ich porównywać"
Zdecydowanie też wolę nie porównywać dwóch wersji, bo jednak pod względem efektów specjalnych dzieli ich po prostu przepaść. Zgadzam się też, że na plus działają właśnie dobrzy aktorzy.
Aktorzy znakomicie dobrani. Profesjonalna robota reżysera! Powiem szczerze, dawno już nie widziałem tak dobrze dobranych aktorow w filmie Science-Fiction.
Ciekawy jestrem czy zrobią drugą część :)
Muszą, film mi się bardzo podobał ale dla mnie powinien się skończyć w momencie kiedy do Alexa przychodzi syn i żona i zamykają się wrota. Wtedy powinien być koniec i niepotrzebnie puścili dalej Samuela.
Wtedy koniec byłby fajny nieprzewidywalny dla widza.