PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482808}
6,1 71 tys. ocen
6,1 10 1 70754
6,1 27 krytyków
RoboCop
powrót do forum filmu RoboCop

Dobry film jak dla mnie,i nie chodzi o efekty bo te niewątpliwie są lepsze niż w pierwowzorze,ale chodzi o treść,tutaj Robocopa przedstawia się jako ludzką maszynę która walczy z emocjami,która wszystko pamięta i przeżywa.Może przez to film wygląda na trochę przegadany ale dzięki temu poznajemy chciwość korporacji,sumienie doktora,i osobowość Robocopa.Film na pewno nie przypadnie do gustu kinomanom lubiącym cały czas strzelaninę, fajerwerki ( chociaż tych nie brakuje).ten film jest inny od poprzedniego i chyba to dobrze bo po co robić coś takiego samego co już było.

ocenił(a) film na 7
oscar63

zgadzam się. wręcz uważam że zbyt mało uwagi poświęcili na pokazanie jak targają Alexem emocje podczas dostosowywania się do nowej rzeczywistości. Myślę, że warto też nadmienić fakt, że przyszłość w tym filmie jest bardzo różna od przyszłości kreowanej w wersji z lat 80tych. jest "czystsza", świat prosperuje dobrze i nowocześnie. gdzie w poprzednim filmie ta przyszłość była bardziej ciemna, ponura, ludzie bez wyższych emocji.

Bałem się tego filmu ale wyszedł wg mnie dobry remake, podobało mi się też to że film jest - jak to ująłeś - przegadany. nie była to nawalanka, lecz próbowano tutaj spojrzeć na Robocopa z bardziej ludzkiej strony. Plusy za to.

ocenił(a) film na 4
posith

Wiesz ale to w tamtym nawet nie chodziło o przyszłość, w USA w latach 80-tych gangi, zbrodnia była w miastach na porządku dziennym.
Na marginesie dobrze przewidzieli upadek Detroit.
Za to w tej wersji, tak naprawdę nie widziałem potrzeby stworzenia robo-człowieka.
Jedynie co mi się w tej wersji z podobało, to pokazanie jak media mogą być stronnicze oraz jak manipulacyjne.

ocenił(a) film na 8
oscar63

Cóż... Zgadzam się w całej rozciągłości. Bo właśnie o tym jest Robocop, o walce o swoje człowieczeństwo, a nie o strzelaninach.

ocenił(a) film na 7
oscar63

Pare lat juz mam i pamietam jak na VHS-ie ogladalem poprzednia wersje, tym bardziej czekalem na to co zrobia w nowoczesnym Robocop'ie i musze przyznac ze mi sia bardzo podobał.Ciekawa fabuła i Robocop bardziej cop niz robo, oprawione w fajne efekty - solidna 7.